De Amerikaanse marktwaakhond, de Federal Trade Commission (FTC), maakte de hoogte van de schikking woensdag bekend. Google en YouTube betalen 136 miljoen dollar aan de FTC en 34 miljoen dollar aan het ministerie van Justitie van de staat New York. Het is het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor het schenden van de privacy van kinderen, zegt de FTC.

Google volgde de kinderen met cookies, niet alleen op YouTube, maar ook daarbuiten. Het bedrijf kreeg zo veel informatie, waarmee de kinderen gericht advertenties te zien kregen.

De Amerikaanse marktwaakhond, de Federal Trade Commission (FTC), maakte de hoogte van de schikking woensdag bekend. Google en YouTube betalen 136 miljoen dollar aan de FTC en 34 miljoen dollar aan het ministerie van Justitie van de staat New York. Het is het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor het schenden van de privacy van kinderen, zegt de FTC.Google volgde de kinderen met cookies, niet alleen op YouTube, maar ook daarbuiten. Het bedrijf kreeg zo veel informatie, waarmee de kinderen gericht advertenties te zien kregen.