Ondanks een sterk derde kwartaal van Red Hat, mag ceo Matthew Szulik zijn biezen pakken. Vanaf januari zal James Whitehurst - de voormalige coo van Delta Airlines - de Linuxleverancier leiden.

Vergeleken met het tweede kwartaal, ging de totale omzet er met 6 procent op vooruit. Red Hat heeft het het bijna afgelopen jaar trouwens vooral goed gedaan in het aantal abonnementen. Die stegen met meer dan 30 procent in vergelijking met 2006. Ook uit de trainingen en services werd meer winst gepuurd dan in 2006: 20 miljoen tegenover 17 miljoen dollar in 2007. Het is nu aan James Whitehurst om de groei door te zetten en beter te concurreren met Microsoft en Oracle. Matthew Szulik stond acht jaar aan het roer van Red Hat.

Ondanks een sterk derde kwartaal van Red Hat, mag ceo Matthew Szulik zijn biezen pakken. Vanaf januari zal James Whitehurst - de voormalige coo van Delta Airlines - de Linuxleverancier leiden. Vergeleken met het tweede kwartaal, ging de totale omzet er met 6 procent op vooruit. Red Hat heeft het het bijna afgelopen jaar trouwens vooral goed gedaan in het aantal abonnementen. Die stegen met meer dan 30 procent in vergelijking met 2006. Ook uit de trainingen en services werd meer winst gepuurd dan in 2006: 20 miljoen tegenover 17 miljoen dollar in 2007. Het is nu aan James Whitehurst om de groei door te zetten en beter te concurreren met Microsoft en Oracle. Matthew Szulik stond acht jaar aan het roer van Red Hat.