‘Reddit tot 3 miljard dollar waard’

Reddit © .

Socialmediabedrijf Reddit is met een nieuwe financieringsronde bezig, die het bedrijf een waarde kan geven van 3 miljard dollar (2,6 miljard euro). Het zou momenteel 150 miljoen tot 300 miljoen dollar aan extra financiering ophalen.

Dat meldt nieuwssite TechCrunch op basis van informatie van ingewijden. De financieringsronde zou geleid worden door het Chinese internetconcern Tencent.

Reddit is een online platform waarop gebruikers berichten, foto’s en video’s kunnen delen en discussiëren over een groot aantal onderwerpen. De site telt 330 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

De waarde van Reddit wordt, voor de nieuwe financieringsronde, geschat op 2,7 miljard dollar. Afhankelijk van hoeveel het ophaalt met deze Serie D kapitaalsronde, kan het tot drie miljard dollar waard worden.

De vorige kapitaalsinjectie dateert ondertussen van juli 2017, toen het bedrijf 200 miljoen dollar ophaalde, en een geschatte waarde vergaarde van 1,8 miljard. Uitgever Conde Nast blijft wel meerderheidsaandeelhouder van de platform.

Partner Content