De Gemeentelijke Holding wil af van zijn belang van 39 procent in Astrid, de beheerder van het communicatienetwerk voor politie- en hulpdiensten. Maar is de federale staat wel bereid om 100 procent eigenaar te worden?

De Gemeentelijke Holding, die onder meer belangrijke participaties heeft in Dexia, Cofinimmo en Elia, heeft schulden en wil daarom zijn belang in Astrid verkopen. De Holding rekende logischerwijs op de federale overheid, die de overige 61 procent in Astrid bezit, als geïnteresseerde partij. Volgens de krant De Tijd was er aanvankelijk ook interesse, maar zou die nu meer in twijfel worden getrokken.

De vraagtekens worden vooral geplaatst bij de budgettaire impact en bij de prijs. De regering in lopende zaken vreest vooral dat het Astrid-belang meer zal kosten dan het op termijn zal opbrengen. Astrid vraagt al jaren meer investeringen in het netwerk, om de blinde vlekken op te vullen. Ook de prijs, 56 miljoen euro, wordt in vraag gesteld. De regering wil vooral niet teveel betalen om dan nadien door Europa op de vingers te worden getikt voor verdoken subsidies.

Bij Astrid zelf konden ze geen commentaar kwijt over de kwestie.

De Gemeentelijke Holding wil af van zijn belang van 39 procent in Astrid, de beheerder van het communicatienetwerk voor politie- en hulpdiensten. Maar is de federale staat wel bereid om 100 procent eigenaar te worden? De Gemeentelijke Holding, die onder meer belangrijke participaties heeft in Dexia, Cofinimmo en Elia, heeft schulden en wil daarom zijn belang in Astrid verkopen. De Holding rekende logischerwijs op de federale overheid, die de overige 61 procent in Astrid bezit, als geïnteresseerde partij. Volgens de krant De Tijd was er aanvankelijk ook interesse, maar zou die nu meer in twijfel worden getrokken. De vraagtekens worden vooral geplaatst bij de budgettaire impact en bij de prijs. De regering in lopende zaken vreest vooral dat het Astrid-belang meer zal kosten dan het op termijn zal opbrengen. Astrid vraagt al jaren meer investeringen in het netwerk, om de blinde vlekken op te vullen. Ook de prijs, 56 miljoen euro, wordt in vraag gesteld. De regering wil vooral niet teveel betalen om dan nadien door Europa op de vingers te worden getikt voor verdoken subsidies. Bij Astrid zelf konden ze geen commentaar kwijt over de kwestie.