Volgens De Tijd is er in de marge van het begrotingsoverleg binnen de regering afgesproken dat bedrijven actief in e-commerce nachtwerk mogen invoeren. Dat was al mogelijk sinds eind 2015 maar dan wel enkel als het bedrijf een akkoord heeft met de vakbonden, onder meer over de verloning van nachtwerk. Dat laatste wordt nu geschrapt.

Tegenover De Standaard zegt Chris Van Droogenbroeck, secretaris van het LBC, dat zo'n maatregel de deur openzet om ook buiten e-commerce nachtwerk te verrichten. Volgens hem zijn de meeste bedrijven gewoon geen vragende partij voor nachtarbeid.

Door een beperking op de mogelijkheid tot nachtwerk is het vanuit België moeilijk om te concurreren met bijvoorbeeld Nederland. Dat maakt het voor webshopuitbaters interessanter om vanuit het Noorden logistieke centra op te zetten, waardoor ook veel jobs vanuit Nederland worden uitgevoerd.

Al is ook dat vrij relatief. Zo sprak Data News recent met Pieter Zwart, oprichter en grote baas van Coolblue. Zijn webwinkel heeft momenteel een groot opslagcentrum in Tilburg, volgens hem simpelweg omdat het geografisch de kortste weg is.

Dat Nederlanders zelf veel sneller de shift naar online kopen hebben gemaakt heeft volgens hem een andere reden: "De breedband internetpenetratie lag in Nederland veel sneller veel hoger. Ieder huishouden in Nederland heeft al jarenlang toegang tot een goedkopere en snellere internetverbinding." Zwart wijst onder meer op een betere regulering "waardoor je meer concurrentie kreeg in prijs, snelheid en dienstverlening." Dat heeft er volgens hem toe geleid dat Nederlanders veel sneller zijn begonnen met online shoppen.

Lees vanaf vrijdagavond 14/10 op Data News het volledige interview met Pieter Zwart van Coolblue.

Volgens De Tijd is er in de marge van het begrotingsoverleg binnen de regering afgesproken dat bedrijven actief in e-commerce nachtwerk mogen invoeren. Dat was al mogelijk sinds eind 2015 maar dan wel enkel als het bedrijf een akkoord heeft met de vakbonden, onder meer over de verloning van nachtwerk. Dat laatste wordt nu geschrapt.Tegenover De Standaard zegt Chris Van Droogenbroeck, secretaris van het LBC, dat zo'n maatregel de deur openzet om ook buiten e-commerce nachtwerk te verrichten. Volgens hem zijn de meeste bedrijven gewoon geen vragende partij voor nachtarbeid. Door een beperking op de mogelijkheid tot nachtwerk is het vanuit België moeilijk om te concurreren met bijvoorbeeld Nederland. Dat maakt het voor webshopuitbaters interessanter om vanuit het Noorden logistieke centra op te zetten, waardoor ook veel jobs vanuit Nederland worden uitgevoerd.Al is ook dat vrij relatief. Zo sprak Data News recent met Pieter Zwart, oprichter en grote baas van Coolblue. Zijn webwinkel heeft momenteel een groot opslagcentrum in Tilburg, volgens hem simpelweg omdat het geografisch de kortste weg is.Dat Nederlanders zelf veel sneller de shift naar online kopen hebben gemaakt heeft volgens hem een andere reden: "De breedband internetpenetratie lag in Nederland veel sneller veel hoger. Ieder huishouden in Nederland heeft al jarenlang toegang tot een goedkopere en snellere internetverbinding." Zwart wijst onder meer op een betere regulering "waardoor je meer concurrentie kreeg in prijs, snelheid en dienstverlening." Dat heeft er volgens hem toe geleid dat Nederlanders veel sneller zijn begonnen met online shoppen.Lees vanaf vrijdagavond 14/10 op Data News het volledige interview met Pieter Zwart van Coolblue.