Veertig dagen na het offline halen voor het herstel van een lek in de systeemsoftware, heeft Icann zijn registratiesysteem voor nieuwe internetextensies heropend. De kandidaten krijgen nog een week de tijd om hun applicatie te 'verfijnen'.

De ultieme deadline om alle stappen in het registratieproces te vervolledigen is vastgelegd op woensdag 30 mei om 23.59 uur GMT, of donderdagmorgen 31 mei om 00.59 uur Belgische tijd. Overigens vraagt regulator Icann de kandidaten nogmaals om niet te wachten tot het allerlaatste moment met het afwerken van hun registraties.

De datum waarop alle aanvragen bekend gemaakt worden, zal allicht binnen enkele dagen worden aangekondigd. Verwacht wordt dat nog voor de Icann-meeting in Praag eind juni duidelijk zal zijn welke bedrijven, organisaties, regio's en belangengroepen er een aanvraag hebben ingediend. In totaal zou het om een kleine 2.000 dossiers gaan.

Icann heeft veertig dagen geleden het registratiesysteem voor nieuwe internetextensies offline gehaald omwille van een lek in de systeemsoftware, waardoor gebruikers klantgegevens ('file names') van derden konden zien. Ongeveer 150 kandidaten zouden hierdoor benadeeld zijn.

Naar eigen zeggen heeft het herstel van de kwetsbaarheid Icann honderdduizenden dollars gekost. Waar of niet, als er één ding vaststaat, dan wel dat de beheerder van het domeinnaamsysteem een erg slechte beurt gemaakt heeft. Zelfs als de softwarebug onvermijdelijk was, heeft het treuzelen bij het oplossen de reputatie van de regulator heel wat schade toegebracht.

Ook het feit dat het systeem intussen weer online staat en gebruikt kan worden, terwijl er was afgesproken dat dit pas vanavond om 20 uur Belgische tijd zou gebeuren, zorgt voor heel wat tandengeknars.

Veertig dagen na het offline halen voor het herstel van een lek in de systeemsoftware, heeft Icann zijn registratiesysteem voor nieuwe internetextensies heropend. De kandidaten krijgen nog een week de tijd om hun applicatie te 'verfijnen'.De ultieme deadline om alle stappen in het registratieproces te vervolledigen is vastgelegd op woensdag 30 mei om 23.59 uur GMT, of donderdagmorgen 31 mei om 00.59 uur Belgische tijd. Overigens vraagt regulator Icann de kandidaten nogmaals om niet te wachten tot het allerlaatste moment met het afwerken van hun registraties.De datum waarop alle aanvragen bekend gemaakt worden, zal allicht binnen enkele dagen worden aangekondigd. Verwacht wordt dat nog voor de Icann-meeting in Praag eind juni duidelijk zal zijn welke bedrijven, organisaties, regio's en belangengroepen er een aanvraag hebben ingediend. In totaal zou het om een kleine 2.000 dossiers gaan.Icann heeft veertig dagen geleden het registratiesysteem voor nieuwe internetextensies offline gehaald omwille van een lek in de systeemsoftware, waardoor gebruikers klantgegevens ('file names') van derden konden zien. Ongeveer 150 kandidaten zouden hierdoor benadeeld zijn.Naar eigen zeggen heeft het herstel van de kwetsbaarheid Icann honderdduizenden dollars gekost. Waar of niet, als er één ding vaststaat, dan wel dat de beheerder van het domeinnaamsysteem een erg slechte beurt gemaakt heeft. Zelfs als de softwarebug onvermijdelijk was, heeft het treuzelen bij het oplossen de reputatie van de regulator heel wat schade toegebracht.Ook het feit dat het systeem intussen weer online staat en gebruikt kan worden, terwijl er was afgesproken dat dit pas vanavond om 20 uur Belgische tijd zou gebeuren, zorgt voor heel wat tandengeknars.