De verenigde telecomregulatoren in ons land (BIPT, VRM, CSA en Medienrat) zetten onverminderd door met de plannen rond de openstelling van de kabel. De openbare raadplegingen over de uitvoeringsmaatregelen lopen momenteel, waarbij de betrokken partijen feedback kunnen geven over zowel de technische uitvoerbaarheid als de groothandelstarieven. Dat zou tegen de zomer moeten uitmonden in een globaal samenwerkingsakkoord.

Na een verplichte voorlegging aan de Europese Commissie denken de regulatoren tegen september 2013 klaar te zullen zijn met de finale besluiten rond de kwalitatieve aspecten oftewel de technische voorwaarden. Zo'n maand later zouden ook de finale tarieven bekend gemaakt moeten worden.

Dat wil echter niet zeggen dat andere operatoren dan meteen van start zullen kunnen gaan met het aanbieden van diensten op de kabelnetwerken van Telenet, Voo/Tecteo en Numericable. Na de finale besluiten hebben de betrokken operatoren namelijk nog 6 maand de tijd om alle gevraagde aanpassingen door te voeren. We spreken dus al gauw over april 2014 als mogelijke startdatum voor alternatieve operatoren op de Belgische kabel.

De verenigde telecomregulatoren in ons land (BIPT, VRM, CSA en Medienrat) zetten onverminderd door met de plannen rond de openstelling van de kabel. De openbare raadplegingen over de uitvoeringsmaatregelen lopen momenteel, waarbij de betrokken partijen feedback kunnen geven over zowel de technische uitvoerbaarheid als de groothandelstarieven. Dat zou tegen de zomer moeten uitmonden in een globaal samenwerkingsakkoord.Na een verplichte voorlegging aan de Europese Commissie denken de regulatoren tegen september 2013 klaar te zullen zijn met de finale besluiten rond de kwalitatieve aspecten oftewel de technische voorwaarden. Zo'n maand later zouden ook de finale tarieven bekend gemaakt moeten worden.Dat wil echter niet zeggen dat andere operatoren dan meteen van start zullen kunnen gaan met het aanbieden van diensten op de kabelnetwerken van Telenet, Voo/Tecteo en Numericable. Na de finale besluiten hebben de betrokken operatoren namelijk nog 6 maand de tijd om alle gevraagde aanpassingen door te voeren. We spreken dus al gauw over april 2014 als mogelijke startdatum voor alternatieve operatoren op de Belgische kabel.