Het online programma Tax-Calc, waarmee je anoniem kan berekenen hoeveel personenbelasting je verschuldigd bent, maakt een rekenfout. Daardoor zouden echtgenoten meer in plaats van minder belastingen moeten betalen.

Het was de extreemlinkse partij PVDA die de fout ontdekte. Het programma Tax-Calc doet een voorstel om de aftrek voor kapitaalaflossingen optimaal te spreiden over de twee echtgenoten. Maar dat voorstel doet de belastingbetaler niet minder maar meer belastingen betalen.

Een flater waardoor burgers bedrogen kunnen uitkomen, meent de PVDA."Minister van Financiën Reynders was duidelijk voor wiskunde niet de beste van de klas", aldus PVDA-voorzitter Peter Mertens. "We herinneren ons ook nog dat hij de kosten van de notionele intrestaftrek vijf keer lager inschatte dan die uiteindelijk kostte. Vandaag zit zijn online belastingberekening er compleet naast."

Voor alle duidelijkheid: Tax-Calc, dat louter simulaties maakt van het verschuldigde bedrag aan personenbelasting, is niet Tax-on-web, waarmee je online je belastingaangifte indient.

Het online programma Tax-Calc, waarmee je anoniem kan berekenen hoeveel personenbelasting je verschuldigd bent, maakt een rekenfout. Daardoor zouden echtgenoten meer in plaats van minder belastingen moeten betalen. Het was de extreemlinkse partij PVDA die de fout ontdekte. Het programma Tax-Calc doet een voorstel om de aftrek voor kapitaalaflossingen optimaal te spreiden over de twee echtgenoten. Maar dat voorstel doet de belastingbetaler niet minder maar meer belastingen betalen. Een flater waardoor burgers bedrogen kunnen uitkomen, meent de PVDA."Minister van Financiën Reynders was duidelijk voor wiskunde niet de beste van de klas", aldus PVDA-voorzitter Peter Mertens. "We herinneren ons ook nog dat hij de kosten van de notionele intrestaftrek vijf keer lager inschatte dan die uiteindelijk kostte. Vandaag zit zijn online belastingberekening er compleet naast." Voor alle duidelijkheid: Tax-Calc, dat louter simulaties maakt van het verschuldigde bedrag aan personenbelasting, is niet Tax-on-web, waarmee je online je belastingaangifte indient.