Het Rekenhof vervangt het stokoude analoge telefoniesysteem Philips Sopho S door voip-telefonieinfastructuur van Mitel. Inia mag de nodige apparatuur leveren.

Het gaat om een contract van 639.000 euro - al bedroeg de aanvankelijke geraamde waarde 780.000 euro. Concreet maakt het Rekenhof nu gebruik van een Mitel-telefoniesysteem waarop 1.000 Belgacom-lijnen aangesloten zijn en bellen de werknemers er met 560 voip-telefoontoestellen. Wel zijn er nog 72 analoge extensies voorzien voor bijvoorbeeld fax. Op netwerkniveau werd de core-switch ontdubbeld om een hogere uptime te bekomen.

Inia tekende voor de integratie van Microsoft Lync en Unified Messaging met de Mitel-omgeving. Ook een koppeling met gsm's is voorzien, al worden mobiele devices (smartphones, pda's) momenteel nog amper gebruikt want niet ter beschikking gesteld door het Rekenhof. Bij het oude Philips-systeem hoorde overigens ook nog een beepercentrale die nu afgebroken wordt. Het Rekenhof is van plan om binnenkort basis-gsm's als beeper te gaan gebruiken.

Het Rekenhof vervangt het stokoude analoge telefoniesysteem Philips Sopho S door voip-telefonieinfastructuur van Mitel. Inia mag de nodige apparatuur leveren. Het gaat om een contract van 639.000 euro - al bedroeg de aanvankelijke geraamde waarde 780.000 euro. Concreet maakt het Rekenhof nu gebruik van een Mitel-telefoniesysteem waarop 1.000 Belgacom-lijnen aangesloten zijn en bellen de werknemers er met 560 voip-telefoontoestellen. Wel zijn er nog 72 analoge extensies voorzien voor bijvoorbeeld fax. Op netwerkniveau werd de core-switch ontdubbeld om een hogere uptime te bekomen. Inia tekende voor de integratie van Microsoft Lync en Unified Messaging met de Mitel-omgeving. Ook een koppeling met gsm's is voorzien, al worden mobiele devices (smartphones, pda's) momenteel nog amper gebruikt want niet ter beschikking gesteld door het Rekenhof. Bij het oude Philips-systeem hoorde overigens ook nog een beepercentrale die nu afgebroken wordt. Het Rekenhof is van plan om binnenkort basis-gsm's als beeper te gaan gebruiken.