Het Rekenhof heeft een vernietigend rapport afgeleverd over toewijzing van het (nu al opgezegde) ict-contract van het Waals gewest aan de GIEI.

Dat schrijft La Libre Belgique. "Verschillende elementen zorgen ervoor dat het gewest zijn informatica niet kan beheersen. De overeenkomst uit 1989 is illegaal op vlak van de regels voor openbare aanbestedingen", stelt het Rekenhof.

De toewijzing van het contract aan GIEI gebeurde niet volgens normale concurrentieregels en de meerderheid van de ontwikkeling van toepassingen werd in onderaanneming toegewezen aan ondernemingen die deel uitmaakten van GIEI.

Het gewest kon bovendien nooit echt de prijzen controleren. Volgens het Rekenhof had het gewest heel wat kunnen besparen als het de normale concurrentie had laten spelen.

Het Waalse gewest heeft de overeenkomst met GIEI in februari 2008 opgezegd, maar moet een opzegperiode van drie jaar in acht nemen.

Bron: Belga

Het Rekenhof heeft een vernietigend rapport afgeleverd over toewijzing van het (nu al opgezegde) ict-contract van het Waals gewest aan de GIEI. Dat schrijft La Libre Belgique. "Verschillende elementen zorgen ervoor dat het gewest zijn informatica niet kan beheersen. De overeenkomst uit 1989 is illegaal op vlak van de regels voor openbare aanbestedingen", stelt het Rekenhof. De toewijzing van het contract aan GIEI gebeurde niet volgens normale concurrentieregels en de meerderheid van de ontwikkeling van toepassingen werd in onderaanneming toegewezen aan ondernemingen die deel uitmaakten van GIEI. Het gewest kon bovendien nooit echt de prijzen controleren. Volgens het Rekenhof had het gewest heel wat kunnen besparen als het de normale concurrentie had laten spelen. Het Waalse gewest heeft de overeenkomst met GIEI in februari 2008 opgezegd, maar moet een opzegperiode van drie jaar in acht nemen. Bron: Belga