Microsoft heeft vrijdag de release preview van Windows 8 vrijgegeven, de laatste beta voor de officiële release. Eén van de opmerkelijkste verschillen met de consumentenpreview die in februari gelanceerd werd, is de aanwezigheid van Flash in Internet Explorer 10.

De consumentenpreview van Windows 8 werd volgens Microsoft meer dan 1 miljoen keer gedownload. Voor deze laatste testversie zouden er nog 'tienduizenden aanpassingen' zijn doorgevoerd, waaronder verbeterde personalisatiemogelijkheden, een Wikipedia-applicatie en een vereenvoudigde manier om apps te zoeken in de Windows Store.

Eén van de opmerkelijke verschillen met de consumentenpreview is allicht de aanwezigheid van Flash in Internet Explorer 10, dat samen met Windows 8 wordt gelanceerd. Samen met Adobe heeft Microsoft getracht om Flash op een dergelijke manier te integreren, dat de autonomie, veiligheid en prestaties van het systeem zo min mogelijk beïnvloed worden.

Hoewel de downloadsite voor Windows 8 wél in het Nederlands beschikbaar is, wordt de release preview zelf nog niet in onze taal aangeboden. De lancering van het besturingssysteem was eigenlijk voor maandag 4 juni voorzien, maar Microsoft heeft de software vervroegd online geplaatst.

Kopers van een nieuwe pc krijgen alvast de mogelijkheid om als eerste Windows 8 te kunnen gebruiken. Zo kan iedereen die voor 31 januari 2013 nog een Windows 7 toestel koopt, zijn systeem upgraden naar Windows 8 van zodra die versie algemeen beschikbaar is. De upgrade zou 14,99 euro kosten.

Microsoft heeft vrijdag de release preview van Windows 8 vrijgegeven, de laatste beta voor de officiële release. Eén van de opmerkelijkste verschillen met de consumentenpreview die in februari gelanceerd werd, is de aanwezigheid van Flash in Internet Explorer 10.De consumentenpreview van Windows 8 werd volgens Microsoft meer dan 1 miljoen keer gedownload. Voor deze laatste testversie zouden er nog 'tienduizenden aanpassingen' zijn doorgevoerd, waaronder verbeterde personalisatiemogelijkheden, een Wikipedia-applicatie en een vereenvoudigde manier om apps te zoeken in de Windows Store.Eén van de opmerkelijke verschillen met de consumentenpreview is allicht de aanwezigheid van Flash in Internet Explorer 10, dat samen met Windows 8 wordt gelanceerd. Samen met Adobe heeft Microsoft getracht om Flash op een dergelijke manier te integreren, dat de autonomie, veiligheid en prestaties van het systeem zo min mogelijk beïnvloed worden.Hoewel de downloadsite voor Windows 8 wél in het Nederlands beschikbaar is, wordt de release preview zelf nog niet in onze taal aangeboden. De lancering van het besturingssysteem was eigenlijk voor maandag 4 juni voorzien, maar Microsoft heeft de software vervroegd online geplaatst.Kopers van een nieuwe pc krijgen alvast de mogelijkheid om als eerste Windows 8 te kunnen gebruiken. Zo kan iedereen die voor 31 januari 2013 nog een Windows 7 toestel koopt, zijn systeem upgraden naar Windows 8 van zodra die versie algemeen beschikbaar is. De upgrade zou 14,99 euro kosten.