De Indische telecomspeler Reliance heeft de virtuele netwerkoperator Vanco overgenomen. Daarmee versterkt het fors zijn positie in Europa. Vanco telt in ons land een tiental klanten zoals Sioen, CH Robinson, Vitalo en Start People.

Op 6 mei werd [Vanco van de Britse beurs geschrapt en nam oprichter en ceo Alan Timpany ontslag].

De Britse beurswaakhond had vragen bij de financiële cijfers van Vanco. De operator werd in de etalage geplaatst en kandidaten moesten vorige vrijdag hun biedprijs bekend maken. Er waren geruchten over BT, Cable & Wireless en T-Systems, maar uiteindelijk heeft dus Reliance Globalcom het gehaald. Dat is de groep van de Indische miljardair Anil Dhirubhai Ambani. Die steekt het niet onder stoelen of banken dat hij met Reliance tot de top vijf van de grootste dataspelers ter wereld wil behoren.

[Reliance] biedt in Europa managed datadiensten aan op basis van datacenters in onder andere Londen, Parijs en Amsterdam. Die diensten worden verdeeld via integratoren. Met Vanco krijgt het nu ook een belangrijke netwerkoperator binnen die, weliswaar op basis van het netwerk van andere operatoren zoals BT en Verizon Business Services, diensten aan zowat 220 grote ondernemingen aanbiedt. Hoe beide modellen samen zullen werken is nog niet duidelijk.

De Indische telecomspeler Reliance heeft de virtuele netwerkoperator Vanco overgenomen. Daarmee versterkt het fors zijn positie in Europa. Vanco telt in ons land een tiental klanten zoals Sioen, CH Robinson, Vitalo en Start People. Op 6 mei werd [Vanco van de Britse beurs geschrapt en nam oprichter en ceo Alan Timpany ontslag]. De Britse beurswaakhond had vragen bij de financiële cijfers van Vanco. De operator werd in de etalage geplaatst en kandidaten moesten vorige vrijdag hun biedprijs bekend maken. Er waren geruchten over BT, Cable & Wireless en T-Systems, maar uiteindelijk heeft dus Reliance Globalcom het gehaald. Dat is de groep van de Indische miljardair Anil Dhirubhai Ambani. Die steekt het niet onder stoelen of banken dat hij met Reliance tot de top vijf van de grootste dataspelers ter wereld wil behoren. [Reliance] biedt in Europa managed datadiensten aan op basis van datacenters in onder andere Londen, Parijs en Amsterdam. Die diensten worden verdeeld via integratoren. Met Vanco krijgt het nu ook een belangrijke netwerkoperator binnen die, weliswaar op basis van het netwerk van andere operatoren zoals BT en Verizon Business Services, diensten aan zowat 220 grote ondernemingen aanbiedt. Hoe beide modellen samen zullen werken is nog niet duidelijk.