Vandaag, woensdag, komt het remuneratiecomité samen dat zich over het toekomstig loon van Belgacom-ceo Didier Bellens moet buigen. Er komen twee nieuwe bestuursleden bij.

Het remuneratiecomité moet de eisen van minister Inge Vervotte, bevoegd voor overheidsbedrijven, natrekken. Belgacom ceo Didier Bellens mag voor een nieuw mandaat gaan voor zes jaar, maar zal moeten inleveren. Overigens heeft het door de regering aangestelde headhuntersbureau Russell Reynolds geen alternatieve namen voor de post van ceo naar voren geschoven.

Didier Bellens zal mogelijk een jaarsalaris van 2 miljoen euro krijgen, 700.000 euro minder dan vandaag. Ook over zijn parachute dat over drie jaarsalarissen gaat, zal ingeperkt moeten worden. Dat zou maximaal om twee jaarsalarissen moeten draaien (dat is ook wat ceo Pat Russo van Alcatel Lucent zal vangen eind dit jaar).

Volgens La Libre Belgique wordt het remuneratiecomité uitgebreid met twee extra bestuursleden. Het gaat om Pierre-Alain De Smedt (ex-Renault, Febiac) en de Brit Philip Hampton (Sainsbury). De anderen zijn Belgacom voorzitter Theo Dilissen, Georges Jacobs (ex-UCB), Martine Durez (voorzitter van De Post) en Lutgart Van den Berghe (bestuurder directeur van de Vlerick Management School). Overigens is Lutgart Van den Berghe twee weken geleden tot de adelstand opgeklomen en is ze voortaan barones. Georges Jacobs was al sinds 1996 baron, maar mag zich nu graaf noemen.

Vandaag, woensdag, komt het remuneratiecomité samen dat zich over het toekomstig loon van Belgacom-ceo Didier Bellens moet buigen. Er komen twee nieuwe bestuursleden bij. Het remuneratiecomité moet de eisen van minister Inge Vervotte, bevoegd voor overheidsbedrijven, natrekken. Belgacom ceo Didier Bellens mag voor een nieuw mandaat gaan voor zes jaar, maar zal moeten inleveren. Overigens heeft het door de regering aangestelde headhuntersbureau Russell Reynolds geen alternatieve namen voor de post van ceo naar voren geschoven. Didier Bellens zal mogelijk een jaarsalaris van 2 miljoen euro krijgen, 700.000 euro minder dan vandaag. Ook over zijn parachute dat over drie jaarsalarissen gaat, zal ingeperkt moeten worden. Dat zou maximaal om twee jaarsalarissen moeten draaien (dat is ook wat ceo Pat Russo van Alcatel Lucent zal vangen eind dit jaar). Volgens La Libre Belgique wordt het remuneratiecomité uitgebreid met twee extra bestuursleden. Het gaat om Pierre-Alain De Smedt (ex-Renault, Febiac) en de Brit Philip Hampton (Sainsbury). De anderen zijn Belgacom voorzitter Theo Dilissen, Georges Jacobs (ex-UCB), Martine Durez (voorzitter van De Post) en Lutgart Van den Berghe (bestuurder directeur van de Vlerick Management School). Overigens is Lutgart Van den Berghe twee weken geleden tot de adelstand opgeklomen en is ze voortaan barones. Georges Jacobs was al sinds 1996 baron, maar mag zich nu graaf noemen.