Het gaat om een meerjarige samenwerkingsovereenkomst, waarvan geen financiële details zijn gemeld. De systemen zullen draaien op Google's besturingssysteem Android, waardoor diensten als Google Maps, Google Assistent en de Google Play Store ook beschikbaar worden in de auto's.

Aandeel van TomTom duikt naar beneden

De samenwerking is slecht nieuws voor TomTom. Op de beurs van Amsterdam is het aandeel van de Nederlandse navigatiedienstverlener dinsdagochtend donkerrood gekleurd. Het aandeel TomTom stond omstreeks 10.15 uur ruim bijna 19 procent lager, op 6,93 euro.

"Dit is echt een klap, een doodsteek voor TomTom", aldus analist Jos Versteeg van InsingerGilissen. "TomTom heeft altijd aangegeven dat de auto-industrie niet met Google wil werken. Ze wilden een onafhankelijke kaartenmaker als TomTom. En nu is er de omslag, ze halen Google in huis."

Het gaat om een meerjarige samenwerkingsovereenkomst, waarvan geen financiële details zijn gemeld. De systemen zullen draaien op Google's besturingssysteem Android, waardoor diensten als Google Maps, Google Assistent en de Google Play Store ook beschikbaar worden in de auto's.De samenwerking is slecht nieuws voor TomTom. Op de beurs van Amsterdam is het aandeel van de Nederlandse navigatiedienstverlener dinsdagochtend donkerrood gekleurd. Het aandeel TomTom stond omstreeks 10.15 uur ruim bijna 19 procent lager, op 6,93 euro. "Dit is echt een klap, een doodsteek voor TomTom", aldus analist Jos Versteeg van InsingerGilissen. "TomTom heeft altijd aangegeven dat de auto-industrie niet met Google wil werken. Ze wilden een onafhankelijke kaartenmaker als TomTom. En nu is er de omslag, ze halen Google in huis."