Het Britse Rentokil Initial, dat ondersteuningsdiensten levert aan bedrijven, stapt over naar Google Apps Premier Edition en dat voor 35.000 werknemers in 50 landen.

20.000 vaste werknemers van Rentokil en 15.000 medewerkers op de baan - die momenteel geen bedrijfse-mailadres hebben - zullen voortaan met Google Apps hun e-mail, maar ook hun agenda en adresboek beheren. Op die manier vervangt de 'cloud' een allegaartje van zowat 40 e-mailsystemen, waaronder Exchange en een rist opensourcesystemen, en 180 e-maildomeinen die het bedrijf gebruikte in 6 divisies.

Naast de e-mailfunctie zorgt Rentokil met Google Apps ook voor een wereldwijd adressenbestand. Ook zal het bedrijf gebruik maken van de chat- en videofunctie. Automatische vertalingen van Gmail en Google Talk moeten de communicatie tussen verschillende landen bevorderen.

De knoop werd doorgehakt na een test van 100 dagen bij de divisie Rentokil Initial Ambius, een afdeling met 800 medewerkers die verspreid zitten over heel de wereld. Het gaat om één van de grootste Google Apps-deals tot dusver. Rentokil Initial is ook aanwezig in België.

Het Britse Rentokil Initial, dat ondersteuningsdiensten levert aan bedrijven, stapt over naar Google Apps Premier Edition en dat voor 35.000 werknemers in 50 landen. 20.000 vaste werknemers van Rentokil en 15.000 medewerkers op de baan - die momenteel geen bedrijfse-mailadres hebben - zullen voortaan met Google Apps hun e-mail, maar ook hun agenda en adresboek beheren. Op die manier vervangt de 'cloud' een allegaartje van zowat 40 e-mailsystemen, waaronder Exchange en een rist opensourcesystemen, en 180 e-maildomeinen die het bedrijf gebruikte in 6 divisies. Naast de e-mailfunctie zorgt Rentokil met Google Apps ook voor een wereldwijd adressenbestand. Ook zal het bedrijf gebruik maken van de chat- en videofunctie. Automatische vertalingen van Gmail en Google Talk moeten de communicatie tussen verschillende landen bevorderen. De knoop werd doorgehakt na een test van 100 dagen bij de divisie Rentokil Initial Ambius, een afdeling met 800 medewerkers die verspreid zitten over heel de wereld. Het gaat om één van de grootste Google Apps-deals tot dusver. Rentokil Initial is ook aanwezig in België.