Research In Motion (RIM), de Canadese fabrikant van de Blackberry, heeft zijn omzet en winst in het voorbije jaar verdubbeld.

De omzet voor boekjaar 2008 bedroeg ruim 6 miljard dollar. Dat is een stijging van 98 procent ten opzichte van het boekjaar 2007 toen de omzet ruim 3 miljard dollar bedroeg. De nettowinst klokt af op 1,29 miljard dollar, 105 procent meer dan vorig jaar.

RIM verscheepte in totaal 14 miljoen Blackberry-smartphones. Het bedrijf zag in het recentste kwartaal ook z'n abonnees met ruim 30 procent stijgen. Het bedrijf is daarom ook vol vertrouwen over de toekomst. RIM gaat nochtans een zwaardere tijd tegemoet, de sterk groeiende concurrentie van de Apple iPhone indachtig.

Research In Motion (RIM), de Canadese fabrikant van de Blackberry, heeft zijn omzet en winst in het voorbije jaar verdubbeld. De omzet voor boekjaar 2008 bedroeg ruim 6 miljard dollar. Dat is een stijging van 98 procent ten opzichte van het boekjaar 2007 toen de omzet ruim 3 miljard dollar bedroeg. De nettowinst klokt af op 1,29 miljard dollar, 105 procent meer dan vorig jaar. RIM verscheepte in totaal 14 miljoen Blackberry-smartphones. Het bedrijf zag in het recentste kwartaal ook z'n abonnees met ruim 30 procent stijgen. Het bedrijf is daarom ook vol vertrouwen over de toekomst. RIM gaat nochtans een zwaardere tijd tegemoet, de sterk groeiende concurrentie van de Apple iPhone indachtig.