Met de Lytro Light Field Camera behoort het probleem van correct scherpstellen met een digitale camera tot het verleden. De camera maakt het immers mogelijk scherp te stellen nadat de foto is genomen.

De Lytro lichtveldcamera heeft een heel nieuw cameradesign. De camera is uitgerust met microlenzen die de lichtstralen scheiden net voor ze de sensor bereiken. De Lytro camera slaat alle informatie over de richting, intensiteit en kleur op. Met die informatie kan de camera berekenen of de sensor dichter of verder van het onderwerp is verwijderd. Zo kan je na het nemen van de foto de camera laten bepalen waar de lichtstralen op geprojecteerd moeten worden.

Een voordeel van deze nieuwe technologie voor een richt-en-klik-camera is dat hij meteen na het indrukken van de ontspanknop een foto maakt. De camera moet immers niet eerst scherpstellen. Ook is het mogelijk de focus te wijzigen bij het bekijken van foto's gemaakt met de Lytro lichtveldcamera en gedeeld via bijvoorbeeld Facebook. Lytro noemt de beelden "levende foto's".

De Lytro lichtveldcamera ziet eruit als een rechthoekig doosje en meet 41 x 41 x 112 mm. Hij is uitgerust met een 8x optische zoomlens. Aan de achterzijde zit een 1,46 inch (33 mm) back-lit LCD touchscherm. Naast een aan/uit-knop heeft de camera nog een ontspanknop en een schuiver om in en uit te zoomen.

De Lytro camera zal wellicht begin 2012 beschikbaar zijn in een 8 GB versie die goed is voor 350 foto's en die 399 dollar kost en een 16 GB versie voor 750 foto's en een prijs van 499 dollar. Hij wordt geleverd met gratis software om de foto's te importeren en te bewerken. Voorlopig werkt de software enkel met Mac OS X 10.6 of hoger. Een Windows-toepassing is in ontwikkeling. Op de website van Lytro kan je een reeks foto's bekijken waarvan je de focus kan wijzigen.

Met de Lytro Light Field Camera behoort het probleem van correct scherpstellen met een digitale camera tot het verleden. De camera maakt het immers mogelijk scherp te stellen nadat de foto is genomen. De Lytro lichtveldcamera heeft een heel nieuw cameradesign. De camera is uitgerust met microlenzen die de lichtstralen scheiden net voor ze de sensor bereiken. De Lytro camera slaat alle informatie over de richting, intensiteit en kleur op. Met die informatie kan de camera berekenen of de sensor dichter of verder van het onderwerp is verwijderd. Zo kan je na het nemen van de foto de camera laten bepalen waar de lichtstralen op geprojecteerd moeten worden. Een voordeel van deze nieuwe technologie voor een richt-en-klik-camera is dat hij meteen na het indrukken van de ontspanknop een foto maakt. De camera moet immers niet eerst scherpstellen. Ook is het mogelijk de focus te wijzigen bij het bekijken van foto's gemaakt met de Lytro lichtveldcamera en gedeeld via bijvoorbeeld Facebook. Lytro noemt de beelden "levende foto's". De Lytro lichtveldcamera ziet eruit als een rechthoekig doosje en meet 41 x 41 x 112 mm. Hij is uitgerust met een 8x optische zoomlens. Aan de achterzijde zit een 1,46 inch (33 mm) back-lit LCD touchscherm. Naast een aan/uit-knop heeft de camera nog een ontspanknop en een schuiver om in en uit te zoomen. De Lytro camera zal wellicht begin 2012 beschikbaar zijn in een 8 GB versie die goed is voor 350 foto's en die 399 dollar kost en een 16 GB versie voor 750 foto's en een prijs van 499 dollar. Hij wordt geleverd met gratis software om de foto's te importeren en te bewerken. Voorlopig werkt de software enkel met Mac OS X 10.6 of hoger. Een Windows-toepassing is in ontwikkeling. Op de website van Lytro kan je een reeks foto's bekijken waarvan je de focus kan wijzigen.