Dat schrijft De Standaard.

"De provider van onze website heeft ons vorige week maandag verwittigd dat ze bericht hadden gekregen van Rex Mundi. We moesten tegen vorige vrijdag 20.000 euro betalen of onze klantenlijsten zouden online komen", zegt Yannick Devry, CEO van AFC-kredieten.

AFC betaalde niet en diende een klacht in bij het Antwerpse gerecht. De Federal Computer Crime Unit onderzoekt de zaak.

Volgens Devry zijn de gegevens die Rex Mundi in bezit heeft gekregen niet noodzakelijk van mensen die een lening hebben afgesloten bij AFC. "Het gaat om mensen die een contactformulier hebben ingevuld op onze website met vragen over het afsluiten van een krediet."

De website van AFC is sinds vrijdag offline. Tot nader order zijn nog nergens gegevens van de klanten opgedoken.

(Belga/MI)

Dat schrijft De Standaard. "De provider van onze website heeft ons vorige week maandag verwittigd dat ze bericht hadden gekregen van Rex Mundi. We moesten tegen vorige vrijdag 20.000 euro betalen of onze klantenlijsten zouden online komen", zegt Yannick Devry, CEO van AFC-kredieten. AFC betaalde niet en diende een klacht in bij het Antwerpse gerecht. De Federal Computer Crime Unit onderzoekt de zaak. Volgens Devry zijn de gegevens die Rex Mundi in bezit heeft gekregen niet noodzakelijk van mensen die een lening hebben afgesloten bij AFC. "Het gaat om mensen die een contactformulier hebben ingevuld op onze website met vragen over het afsluiten van een krediet." De website van AFC is sinds vrijdag offline. Tot nader order zijn nog nergens gegevens van de klanten opgedoken.(Belga/MI)