Rfid werd vorig jaar getest en wordt dit jaar veralgemeend voor de toegangstickets voor de Grote Prijs van België F1, half september in Spa-Francorchamps. Het contract ging naar RFIDEA.

In 2007 werden zowat 26.000 VIP- en paddocktickets voor de Grote Prijs Formule 1 in Spa-Francorchamps uitgerust met een rfid-chip. Tegelijk werden 25 mobiele kaartlezers die via wifi verbonden waren met twee dataservers ingeschakeld voor onlinecontrole. Het werd een geslaagde test voor het Luikse RFIDEA dat dit jaar 300.000 rfid-tickets zal uitgeven. "Alle tickets worden geprogrammeerd en gepersonaliseerd op toegangsdag, zone enz. Deze parameters kunnen bij elke controle worden gecheckt. Iemand die naar de Gold 1-tribune wil, moet de algemene toegang, daarna de Gold-zone en tot slot ook nog de controle van Tribune 1 passeren. Tegelijk kan worden gecheckt of dat ticket door slechts één persoon werd gebruikt om binnen te geraken", verduidelijkt François Detraux, sales & project engineer bij RFIDEA. Deze oplossing belet dus dat iemand zodra hij zich binnen de zone bevindt, zijn ticket doorspeelt. En bij diefstal kan een ticket onmiddellijk ongeldig gemaakt worden.

Er worden trouwens 80 checkpoints geïnstalleerd. De controleurs krijgen meteen alle ticketinformatie (en kunnen dus bv. uitleggen waarom toegang wordt geweigerd), wat de doorstroming vlotter doet verlopen.François Detraux noemt de meerprijs van een rfid-ticket "verwaarloosbaar tot onbestaand" in vergelijking met het drukken van gepersonaliseerde 'klassieke' tickets die bovendien onvervalsbaar moeten zijn (bv. met hologram). Het contractbedrag werd weliswaar niet meegedeeld, maar is "vrij groot voor RFIDEA". Maar het is vooral "een zeer mooi bewijs van ons kunnen. Fouten kunnen we ons niet permitteren en we krijgen bovendien weinig tijd om het systeem te testen. Maar onze oplossing is stevig en betrouwbaar."

Rfid werd vorig jaar getest en wordt dit jaar veralgemeend voor de toegangstickets voor de Grote Prijs van België F1, half september in Spa-Francorchamps. Het contract ging naar RFIDEA. In 2007 werden zowat 26.000 VIP- en paddocktickets voor de Grote Prijs Formule 1 in Spa-Francorchamps uitgerust met een rfid-chip. Tegelijk werden 25 mobiele kaartlezers die via wifi verbonden waren met twee dataservers ingeschakeld voor onlinecontrole. Het werd een geslaagde test voor het Luikse RFIDEA dat dit jaar 300.000 rfid-tickets zal uitgeven. "Alle tickets worden geprogrammeerd en gepersonaliseerd op toegangsdag, zone enz. Deze parameters kunnen bij elke controle worden gecheckt. Iemand die naar de Gold 1-tribune wil, moet de algemene toegang, daarna de Gold-zone en tot slot ook nog de controle van Tribune 1 passeren. Tegelijk kan worden gecheckt of dat ticket door slechts één persoon werd gebruikt om binnen te geraken", verduidelijkt François Detraux, sales & project engineer bij RFIDEA. Deze oplossing belet dus dat iemand zodra hij zich binnen de zone bevindt, zijn ticket doorspeelt. En bij diefstal kan een ticket onmiddellijk ongeldig gemaakt worden. Er worden trouwens 80 checkpoints geïnstalleerd. De controleurs krijgen meteen alle ticketinformatie (en kunnen dus bv. uitleggen waarom toegang wordt geweigerd), wat de doorstroming vlotter doet verlopen.François Detraux noemt de meerprijs van een rfid-ticket "verwaarloosbaar tot onbestaand" in vergelijking met het drukken van gepersonaliseerde 'klassieke' tickets die bovendien onvervalsbaar moeten zijn (bv. met hologram). Het contractbedrag werd weliswaar niet meegedeeld, maar is "vrij groot voor RFIDEA". Maar het is vooral "een zeer mooi bewijs van ons kunnen. Fouten kunnen we ons niet permitteren en we krijgen bovendien weinig tijd om het systeem te testen. Maar onze oplossing is stevig en betrouwbaar."