Eind 2007 voerde het R&D-centrum van farmareus Baxter in Nijvel een eerste oplossing in voor de traceerbaarheid van monsters die aan stabiliteitstests werden onderworpen.

De oplossing (zowel voor de inhoud als voor de verpakkingen) op basis van rfid-technologie werd ontwikkeld en geïmplementeerd door het Luikse RFIDEA. Naar aanleiding van de verhuis van het Europese centrum naar Braine-l'Alleud in het eerste kwartaal van 2010, besloot Baxter het contract uit te breiden. Vanaf nu zullen niet alleen de monsters zelf getraceerd worden maar ook de 'chemische stoffen', dat wil zeggen, de reagentia en andere producten die worden gebruikt voor de stabiliteitstests. Dat zal gebeuren met de SIMS-oplossing (Sample Identification Management System).

RFIDEA legt momenteel de laatste hand aan de ontwikkeling van een oplossing die nu ook voorziet in nieuwe functies, de ondersteuning van de chemische stoffen en de ontwikkeling van middleware voor de integratie met de applicaties van Baxter. SIMS 3, dat in het eerste kwartaal van 2010 operationeel moet zijn, zal meerdere technologieën naast elkaar gebruiken: streepjescodes en passieve rfid voor identificatie; verticaal gemonteerde lezers, handheld scanners of tunnelsystemen voor de registratie van gegevens; al dan niet draadloze communicatiesystemen voor de overdracht naar de it-systemen. Deze derde versie van de SIMS-applicatie zal bovendien in een webomgeving evolueren, wat volgens Jérôme Coulon, commercieel directeur bij RFIDEA, een overdracht van de oplossing naar andere (niet-Belgische) sites van Baxter mogelijk zal maken. "De implementaties die we in Nijvel en Braine-l'Alleud hebben uitgevoerd worden in de groep al beschouwd als best practices."

Eind 2007 voerde het R&D-centrum van farmareus Baxter in Nijvel een eerste oplossing in voor de traceerbaarheid van monsters die aan stabiliteitstests werden onderworpen. De oplossing (zowel voor de inhoud als voor de verpakkingen) op basis van rfid-technologie werd ontwikkeld en geïmplementeerd door het Luikse RFIDEA. Naar aanleiding van de verhuis van het Europese centrum naar Braine-l'Alleud in het eerste kwartaal van 2010, besloot Baxter het contract uit te breiden. Vanaf nu zullen niet alleen de monsters zelf getraceerd worden maar ook de 'chemische stoffen', dat wil zeggen, de reagentia en andere producten die worden gebruikt voor de stabiliteitstests. Dat zal gebeuren met de SIMS-oplossing (Sample Identification Management System). RFIDEA legt momenteel de laatste hand aan de ontwikkeling van een oplossing die nu ook voorziet in nieuwe functies, de ondersteuning van de chemische stoffen en de ontwikkeling van middleware voor de integratie met de applicaties van Baxter. SIMS 3, dat in het eerste kwartaal van 2010 operationeel moet zijn, zal meerdere technologieën naast elkaar gebruiken: streepjescodes en passieve rfid voor identificatie; verticaal gemonteerde lezers, handheld scanners of tunnelsystemen voor de registratie van gegevens; al dan niet draadloze communicatiesystemen voor de overdracht naar de it-systemen. Deze derde versie van de SIMS-applicatie zal bovendien in een webomgeving evolueren, wat volgens Jérôme Coulon, commercieel directeur bij RFIDEA, een overdracht van de oplossing naar andere (niet-Belgische) sites van Baxter mogelijk zal maken. "De implementaties die we in Nijvel en Braine-l'Alleud hebben uitgevoerd worden in de groep al beschouwd als best practices."