Het Rijksregister is de centrale databank waar alle Belgen of buitenlanders die officieel in België verblijven, zijn geregistreerd. De databank wordt onder meer gebruikt door de gemeenten, de politiediensten, OCMW's en de Dienst Vreemdelingenzaken.

Die zijn woensdagvoormiddag door Binnenlandse Zaken op de hoogte gebracht van de panne, als gevolg van technische problemen. "We hebben hen op de hoogte gebracht en voor dringende gevallen doorverwezen naar onze helpdesk die telefonisch 24 uur op 24 te bereiken is", zegt woordvoerder Koen Schuyten. "We weten niet hoelang de problemen nog zullen aanslepen, maar zetten alles in het werk om dit zo snel mogelijk te verhelpen", klonk het nog.

Update 15 uur:

Volgens Koen Schuiten is het probleem sinds een half uur weer opgelost en is het register weer beschikbaar voor de verschillende overheidsdiensten.

Het exacte probleem is nog niet gekend, maar het zou gaan om een probleem met de gegevensdatabank zelf, dus niet met de verbinding naar het register.

Het Rijksregister is de centrale databank waar alle Belgen of buitenlanders die officieel in België verblijven, zijn geregistreerd. De databank wordt onder meer gebruikt door de gemeenten, de politiediensten, OCMW's en de Dienst Vreemdelingenzaken. Die zijn woensdagvoormiddag door Binnenlandse Zaken op de hoogte gebracht van de panne, als gevolg van technische problemen. "We hebben hen op de hoogte gebracht en voor dringende gevallen doorverwezen naar onze helpdesk die telefonisch 24 uur op 24 te bereiken is", zegt woordvoerder Koen Schuyten. "We weten niet hoelang de problemen nog zullen aanslepen, maar zetten alles in het werk om dit zo snel mogelijk te verhelpen", klonk het nog. Update 15 uur:Volgens Koen Schuiten is het probleem sinds een half uur weer opgelost en is het register weer beschikbaar voor de verschillende overheidsdiensten.Het exacte probleem is nog niet gekend, maar het zou gaan om een probleem met de gegevensdatabank zelf, dus niet met de verbinding naar het register.