Op 9 augustus brengt Blackberry-bouwer RIM een nieuwe Playbook-tablet uit.

De Blackberry Playbook zal LTE ondersteunen. Dat is voor zover al bekend is de belangrijkste nieuwigheid. Het nieuwe toestel zou een 7 inch scherm hebben, een 1,5 GHz processor, en HD-videocamera's vooraan en achteraan. De tablet zou enkel in 32GB-versie verschijnen. Van zijn vorige Playbook heeft RIM de productie van de 16GB-versie in juni stopgezet.

Voorlopig zal de LTE Playbook enkel in Canada gelanceerd worden. RIM geeft wel aan dat de nieuwe tablet in de komende maanden ook in andere landen op de markt komt, zonder specifieke timing.

De Playbook (enkel wifi) die RIM vorig jaar lanceerde, kwam nooit echt van de grond. In maart, een klein jaar na de lancering, meldde het bedrijf ongeveer 1 miljoen exemplaren van het toestel verkocht te hebben. Maar in thuismarkt Canada heeft de tablet niettemin een marktaandeel van 20 procent.

Op 9 augustus brengt Blackberry-bouwer RIM een nieuwe Playbook-tablet uit. De Blackberry Playbook zal LTE ondersteunen. Dat is voor zover al bekend is de belangrijkste nieuwigheid. Het nieuwe toestel zou een 7 inch scherm hebben, een 1,5 GHz processor, en HD-videocamera's vooraan en achteraan. De tablet zou enkel in 32GB-versie verschijnen. Van zijn vorige Playbook heeft RIM de productie van de 16GB-versie in juni stopgezet. Voorlopig zal de LTE Playbook enkel in Canada gelanceerd worden. RIM geeft wel aan dat de nieuwe tablet in de komende maanden ook in andere landen op de markt komt, zonder specifieke timing. De Playbook (enkel wifi) die RIM vorig jaar lanceerde, kwam nooit echt van de grond. In maart, een klein jaar na de lancering, meldde het bedrijf ongeveer 1 miljoen exemplaren van het toestel verkocht te hebben. Maar in thuismarkt Canada heeft de tablet niettemin een marktaandeel van 20 procent.