Blackberry-bouwer Research in Motion (RIM) koopt de Ierse mobiele softwarespecialist NewBay.

RIM betaalt volgens Reuters 100 miljoen dollar voor NewBay. Dat is een Iers bedrijf dat in 2002 is opgericht en whitelabel contentdiensten aan telecomproviders levert. Op die (cloud)diensten telt het bedrijf wereldwijd meer dan 80 miljoen abonnees via grote klanten als Telefonica, Deutsche Telekom, AT&T of Verizon.

Het is niet heel duidelijk wat RIM met NewBay gaat doen, maar waarschijnlijk zal het de internetgebaseerde foto- en videoalbums, adresboeken, kalenders en dies meer gebruiken als basis voor een eigen contentaanbod voor mobiele toestellen, om trachten op te boksen tegen dat van concurrenten als Apple, Amazon of Google.

Blackberry-bouwer Research in Motion (RIM) koopt de Ierse mobiele softwarespecialist NewBay. RIM betaalt volgens Reuters 100 miljoen dollar voor NewBay. Dat is een Iers bedrijf dat in 2002 is opgericht en whitelabel contentdiensten aan telecomproviders levert. Op die (cloud)diensten telt het bedrijf wereldwijd meer dan 80 miljoen abonnees via grote klanten als Telefonica, Deutsche Telekom, AT&T of Verizon. Het is niet heel duidelijk wat RIM met NewBay gaat doen, maar waarschijnlijk zal het de internetgebaseerde foto- en videoalbums, adresboeken, kalenders en dies meer gebruiken als basis voor een eigen contentaanbod voor mobiele toestellen, om trachten op te boksen tegen dat van concurrenten als Apple, Amazon of Google.