Blackberry-fabrikant RIM start een onderzoek naar mogelijke nieuwe problemen met zijn internetdiensten.

Op woensdag 9 november 2011 merkten diverse Blackberry-gebruikers dat de ping-berichten via Blackberry Messenger, maar ook andere internetdiensten, vertraging leken te hebben. Volgens RIM zijn de problemen niet vergelijkbaar met de storing in oktober 2011, toen Blackberry-gebruikers vier dagen niet konden surfen, ping-en en e-mailen.

RIM heeft al een SWAT-team in het leven geroepen om te zorgen dat de storing van oktober 2011 nooit meer zal voorkomen, en heeft ook een onderzoek gestart naar de klachten die klanten gisteren hadden. Het lijkt er nu op dat de diensten weer naar behoren werken.

Het Blackberry-netwerk in de EMEA-regio raakte verstoord op 10 oktober na een panne van een core switch in het RIM-netwerk. Ook de overschakeling naar de back-upswitch werkte niet naar behoren, wat de problemen de uitdijen naar andere regio's. De panne - de grootste ooit voor Blackberry - duurde drie dagen.

In samenwerking met Computable

Blackberry-fabrikant RIM start een onderzoek naar mogelijke nieuwe problemen met zijn internetdiensten. Op woensdag 9 november 2011 merkten diverse Blackberry-gebruikers dat de ping-berichten via Blackberry Messenger, maar ook andere internetdiensten, vertraging leken te hebben. Volgens RIM zijn de problemen niet vergelijkbaar met de storing in oktober 2011, toen Blackberry-gebruikers vier dagen niet konden surfen, ping-en en e-mailen. RIM heeft al een SWAT-team in het leven geroepen om te zorgen dat de storing van oktober 2011 nooit meer zal voorkomen, en heeft ook een onderzoek gestart naar de klachten die klanten gisteren hadden. Het lijkt er nu op dat de diensten weer naar behoren werken. Het Blackberry-netwerk in de EMEA-regio raakte verstoord op 10 oktober na een panne van een core switch in het RIM-netwerk. Ook de overschakeling naar de back-upswitch werkte niet naar behoren, wat de problemen de uitdijen naar andere regio's. De panne - de grootste ooit voor Blackberry - duurde drie dagen. In samenwerking met Computable