Research in Motion (RIM) ontslaat 2.000 werknemers in een poging om het bedrijf te 'stroomlijnen'. De BlackBerry-maker wordt in de hoek gedrongen door smartphones die draaien op Apple's iOS en Google Android.

RIM heeft het moeilijk. Na het verlagen van de vooruitzichten voor 2011, enkele weken geleden, volgt nu het bericht dat het Canadese bedrijf 2.000 van zijn werknemers op straat zet, goed voor 11 procent van het totaal.

Daarnaast wordt er ook bij het topmanagement met de stoelen geschoven. COO Don Morrison verlaat RIM en gaat met pensioen. Zijn rol wordt overgenomen door Thorsten Heins, die eerder al COO was van de productafdeling en er nu sales bij krijgt.

In een persbericht stelt Research in Motion dat de afvloeiingen nodig zijn 'om verder te kunnen groeien in de domeinen waar de grootste groei mogelijk is'. De onderneming had al aangekondigd dat er jobs zouden sneuvelen, maar het was vooralsnog wachten op details.

Naast het snijden in de kosten, doet de BlackBerry-fabrikant er naar eigen zeggen alles aan om nieuwe toestellen sneller gelanceerd te krijgen. Dat is nodig, omdat het Canadese technologiebedrijf volledig overvleugeld wordt door Apple en Google. Door het uitblijven van waardige alternatieven voor de iPhone en de goedkopere Android-toestellen, gaan er steeds minder BlackBerry's over de toonbank.

Sinds begin dit jaar is het aandeel van RIM al voor 50 procent in waarde gezakt.

Research in Motion (RIM) ontslaat 2.000 werknemers in een poging om het bedrijf te 'stroomlijnen'. De BlackBerry-maker wordt in de hoek gedrongen door smartphones die draaien op Apple's iOS en Google Android. RIM heeft het moeilijk. Na het verlagen van de vooruitzichten voor 2011, enkele weken geleden, volgt nu het bericht dat het Canadese bedrijf 2.000 van zijn werknemers op straat zet, goed voor 11 procent van het totaal. Daarnaast wordt er ook bij het topmanagement met de stoelen geschoven. COO Don Morrison verlaat RIM en gaat met pensioen. Zijn rol wordt overgenomen door Thorsten Heins, die eerder al COO was van de productafdeling en er nu sales bij krijgt. In een persbericht stelt Research in Motion dat de afvloeiingen nodig zijn 'om verder te kunnen groeien in de domeinen waar de grootste groei mogelijk is'. De onderneming had al aangekondigd dat er jobs zouden sneuvelen, maar het was vooralsnog wachten op details. Naast het snijden in de kosten, doet de BlackBerry-fabrikant er naar eigen zeggen alles aan om nieuwe toestellen sneller gelanceerd te krijgen. Dat is nodig, omdat het Canadese technologiebedrijf volledig overvleugeld wordt door Apple en Google. Door het uitblijven van waardige alternatieven voor de iPhone en de goedkopere Android-toestellen, gaan er steeds minder BlackBerry's over de toonbank. Sinds begin dit jaar is het aandeel van RIM al voor 50 procent in waarde gezakt.