De USB-adapters die tussen oktober 2009 en september 2012 in Europa meegeleverd werden met de iPhone 4S, de iPhone 4 en de iPhone 3S, hebben "een risico op oververhitting". Dat meldt Apple op zijn website.

Het gaat om het model met code A1300, ook te herkennen aan de 'CE' in grijze letters. De nieuwere adapters, met code A1400, lopen geen risico omdat die een ander ontwerp hebben.
Hoewel het oververhittingsprobleem volgens Apple slechts in "zeldzame gevallen" voorkomt - hoeveel gevallen is niet duidelijk -, is de techreus toch een inruilprogramma gestart.Gebruikers kunnen de potentieel gevaarlijke opladers daardoor gratis inruilen voor een nieuwe. Ze moeten zich daarvoor wenden tot een Apple Store of een andere erkende Apple-winkel.

Wie de adapter wil inwisselen, dient ook zijn of haar iPhone mee te brengen, zodat het serienummer geverifieerd kan worden.

De USB-adapters die tussen oktober 2009 en september 2012 in Europa meegeleverd werden met de iPhone 4S, de iPhone 4 en de iPhone 3S, hebben "een risico op oververhitting". Dat meldt Apple op zijn website. Het gaat om het model met code A1300, ook te herkennen aan de 'CE' in grijze letters. De nieuwere adapters, met code A1400, lopen geen risico omdat die een ander ontwerp hebben. Hoewel het oververhittingsprobleem volgens Apple slechts in "zeldzame gevallen" voorkomt - hoeveel gevallen is niet duidelijk -, is de techreus toch een inruilprogramma gestart.Gebruikers kunnen de potentieel gevaarlijke opladers daardoor gratis inruilen voor een nieuwe. Ze moeten zich daarvoor wenden tot een Apple Store of een andere erkende Apple-winkel. Wie de adapter wil inwisselen, dient ook zijn of haar iPhone mee te brengen, zodat het serienummer geverifieerd kan worden.