Een industriële robot is in de Noord-Duitse stad Trier bezig om de volledige Bijbel in "handschrift" te kopiëren op een gigantische papieren rol. Eind maart 2012 zal de robot na zeven maanden schrijven klaar zijn met zijn titanenarbeid.

Het Bisdom Trier, het oudste van Noord-Europa, zal volgend jaar tussen 13 april en 13 mei voor het eerst in zestien jaar de heilige mantel van Christus tentoonstellen. Er worden heel wat pelgrims uit de hele wereld verwacht om een van de waardevolste relikwieën van de katholieke kerk te bekijken. Er zullen ook verschillende tentoonstellingen en festiviteiten plaatsvinden in Trier.

Vandaag al kan je op de Dom-plaats in Trier de installatie bios [bible] bezoeken en dit nog tot eind maart 2012. Een industriële robot is al sinds 6 mei van dit jaar bezig om de volledige Bijbel in "handschrift" over te schrijven op een gigantische papieren rol. De installatie is het werk van het Duitse kunstenaarscollectief robotlab dat met industriële robots in publieke plaatsen kunstwerken tentoonstelt. De groep werd in 2000 gesticht aan het ZKM (Centrum voor Kunst en Media Technologie) in Karlsruhe.

De bios [bible] installatie bestaat uit een industriële robot van het Duitse bedrijf KUKA Roboter GmbH, die de volledige bijbeltekst met een vulpen woord per woord overschrijft op een grote rol wit papier. De robot is opgesteld in een glazen container die gebouwd is door de leerlingen van het Jugendhilfezentrums Don Bosco in Helenenberg. Bezoekers kunnen het werk van de robot volgen door de grote glazen ramen van de hermetisch afgesloten container.

Ook is er een videocamera bovenop de robot gemonteerd. Diens overhead-beeld wordt geprojecteerd op een groot videoscherm in de zijkant van de container. De bios [bible] installatie kreeg een eervolle vermelding op het ARS Electronica Festival 2009 in Linz in de categorie Hybride Kunst. In onderstaande video is een proefopstelling uit 2009 te zien van bios [bible].

Een industriële robot is in de Noord-Duitse stad Trier bezig om de volledige Bijbel in "handschrift" te kopiëren op een gigantische papieren rol. Eind maart 2012 zal de robot na zeven maanden schrijven klaar zijn met zijn titanenarbeid. Het Bisdom Trier, het oudste van Noord-Europa, zal volgend jaar tussen 13 april en 13 mei voor het eerst in zestien jaar de heilige mantel van Christus tentoonstellen. Er worden heel wat pelgrims uit de hele wereld verwacht om een van de waardevolste relikwieën van de katholieke kerk te bekijken. Er zullen ook verschillende tentoonstellingen en festiviteiten plaatsvinden in Trier. Vandaag al kan je op de Dom-plaats in Trier de installatie bios [bible] bezoeken en dit nog tot eind maart 2012. Een industriële robot is al sinds 6 mei van dit jaar bezig om de volledige Bijbel in "handschrift" over te schrijven op een gigantische papieren rol. De installatie is het werk van het Duitse kunstenaarscollectief robotlab dat met industriële robots in publieke plaatsen kunstwerken tentoonstelt. De groep werd in 2000 gesticht aan het ZKM (Centrum voor Kunst en Media Technologie) in Karlsruhe. De bios [bible] installatie bestaat uit een industriële robot van het Duitse bedrijf KUKA Roboter GmbH, die de volledige bijbeltekst met een vulpen woord per woord overschrijft op een grote rol wit papier. De robot is opgesteld in een glazen container die gebouwd is door de leerlingen van het Jugendhilfezentrums Don Bosco in Helenenberg. Bezoekers kunnen het werk van de robot volgen door de grote glazen ramen van de hermetisch afgesloten container. Ook is er een videocamera bovenop de robot gemonteerd. Diens overhead-beeld wordt geprojecteerd op een groot videoscherm in de zijkant van de container. De bios [bible] installatie kreeg een eervolle vermelding op het ARS Electronica Festival 2009 in Linz in de categorie Hybride Kunst. In onderstaande video is een proefopstelling uit 2009 te zien van bios [bible].