Volgens het WEF zullen er 7,1 miljoen jobs verdwijnen, maar komen er ook 2 miljoen bij. De resultaten komen voort uit gesprekken met HR-managers in vijftien westerse landen en opkomende economieën.

De 15 economieën die geraadpleegd zijn, tellen voor ongeveer 65 procent van het totaal aantal werkenden wereldwijd. Het gaat niet alleen om jobs in fabrieken, maar ook bijvoorbeeld in de administratieve sector of zorg.

De nieuwe jobs zullen er komen in de technologische sector. De vraag naar programmeurs en ingenieurs zal alleen maar blijven stijgen in de komende vijf jaar, zegt het WEF. Ook zal er een groei ontstaan in de energiesector; daar komen voornamelijk banen bij door de klimaatverandering.

De impact zal er vooral zijn voor vrouwen. Relatief veel vrouwen hebben nu werk in de sectoren die flink op de schop gaan, ook hebben weinig vrouwen een technologische opleiding. (WK)

Volgens het WEF zullen er 7,1 miljoen jobs verdwijnen, maar komen er ook 2 miljoen bij. De resultaten komen voort uit gesprekken met HR-managers in vijftien westerse landen en opkomende economieën. De 15 economieën die geraadpleegd zijn, tellen voor ongeveer 65 procent van het totaal aantal werkenden wereldwijd. Het gaat niet alleen om jobs in fabrieken, maar ook bijvoorbeeld in de administratieve sector of zorg.De nieuwe jobs zullen er komen in de technologische sector. De vraag naar programmeurs en ingenieurs zal alleen maar blijven stijgen in de komende vijf jaar, zegt het WEF. Ook zal er een groei ontstaan in de energiesector; daar komen voornamelijk banen bij door de klimaatverandering.De impact zal er vooral zijn voor vrouwen. Relatief veel vrouwen hebben nu werk in de sectoren die flink op de schop gaan, ook hebben weinig vrouwen een technologische opleiding. (WK)