De Wi-Fi Coverage map functie komt in de iRobot app terecht en betekent dat genetwerkte Roombas een kaart kunnen uittekenen van de wifi-signalen in huis. Zo kunnen gebruikers zien waar de wifi slecht is, en waar er helemaal geen is. Enkele van de robotstofzuigers in de reeks kan je van op afstand bedienen via wifi, dus de functie is er in de eerste plaats om gebruikers te tonen waarom er in die hoek van de kamer niet gestofzuigd wordt, en waar de stofzuiger misschien buiten bereik rolt van het netwerk.

De functie is opt-in en komt in eerste instantie als beta-programma naar de apps in de Verenigde Staten. Enkele weken geleden voegde iRobot ook een IFTTT programmeerfunctie toe aan zijn wifi-modellen.

De Wi-Fi Coverage map functie komt in de iRobot app terecht en betekent dat genetwerkte Roombas een kaart kunnen uittekenen van de wifi-signalen in huis. Zo kunnen gebruikers zien waar de wifi slecht is, en waar er helemaal geen is. Enkele van de robotstofzuigers in de reeks kan je van op afstand bedienen via wifi, dus de functie is er in de eerste plaats om gebruikers te tonen waarom er in die hoek van de kamer niet gestofzuigd wordt, en waar de stofzuiger misschien buiten bereik rolt van het netwerk. De functie is opt-in en komt in eerste instantie als beta-programma naar de apps in de Verenigde Staten. Enkele weken geleden voegde iRobot ook een IFTTT programmeerfunctie toe aan zijn wifi-modellen.