Het modebedrijf Golan Frydman heeft een rokje gemaakt dat samengesteld is uit 35 stuks van de Nokia Lumia 1520. Het hoogtechnologische kledingstuk wordt getoond tijdens de Londense modeweek.

De Lumia 1520-toestellen zullen ingeschakeld zijn tijdens de show van Fyodor Golan. Komt het rokje in beweging, dan veranderen de schermpjes synchroon van kleur, om het effect van echt textiel te bekomen. Hiervoor werd een app ontwikkeld die de gps-functie van de smartphones gebruikt.

Ook de camera's van de toestellen worden benut. Daarmee worden foto's gemaakt die een mozaïek vormen en op de grote schermen rondom de catwalk weergegeven zullen worden.
Het Lumia-rokje wordt niet te koop aangeboden aan het grote publiek.

Eerder begaf ook Google zich op de modeweken - zij het in New York -, om er te pronken met een eerste model van Google Glass.

Het modebedrijf Golan Frydman heeft een rokje gemaakt dat samengesteld is uit 35 stuks van de Nokia Lumia 1520. Het hoogtechnologische kledingstuk wordt getoond tijdens de Londense modeweek. De Lumia 1520-toestellen zullen ingeschakeld zijn tijdens de show van Fyodor Golan. Komt het rokje in beweging, dan veranderen de schermpjes synchroon van kleur, om het effect van echt textiel te bekomen. Hiervoor werd een app ontwikkeld die de gps-functie van de smartphones gebruikt. Ook de camera's van de toestellen worden benut. Daarmee worden foto's gemaakt die een mozaïek vormen en op de grote schermen rondom de catwalk weergegeven zullen worden. Het Lumia-rokje wordt niet te koop aangeboden aan het grote publiek. Eerder begaf ook Google zich op de modeweken - zij het in New York -, om er te pronken met een eerste model van Google Glass.