Na lang zoeken heeft chipfabrikant AMD eindelijk een nieuwe ceo aangesteld.

Het gaat om Rory Read (49). Hij was eerder werkzaam als chief operating officer (coo) bij Lenovo. Read moet zorgen voor meer omzet en winst bij AMD. Dat is hem eerder gelukt toen hij vijf jaar baas was van Lenovo Noord-Amerika en Zuid Amerika (Americas). Daar zorgde hij voor dubbele groeicijfers en pakte meer marktaandeel. Eerder werkte Read 23 jaar bij IBM, waar hij diverse managementfuncties bekleedde.

Thomas Seifert, die ruim acht maanden interim-ceo bij AMD was, gaat weer aan de slag als vice-president en cfo. Read volgt Dirk Meyer op die begin 2011 aftrad. Als reden voor het vertrek van Meyer werd aangegeven dat AMD 'verder wil groeien'. Meyer werkte in totaal veertien jaar bij AMD. Hij verving ceo Hector Ruiz in juli 2008 toen AMD zeven kwartalen achter elkaar verlies maakte. In het rampjaar 2007 werd toen in totaal 3,38 miljard dollar verlies gemaakt. AMD is redelijk gestabiliseerd sindsdien. Zo nemen HP en andere oem-partijen meer AMD-onderdelen op in hun servers.

AMD is na Intel de grootste speler in de markt voor processors, die onder andere gebruikt worden in x86-servers en voor 3D-graphics. De processors zijn ook te vinden in servers, pc's, supercomputers en gamecomputers, zoals de Xbox en Wii.

In samenwerking met Computable

Na lang zoeken heeft chipfabrikant AMD eindelijk een nieuwe ceo aangesteld. Het gaat om Rory Read (49). Hij was eerder werkzaam als chief operating officer (coo) bij Lenovo. Read moet zorgen voor meer omzet en winst bij AMD. Dat is hem eerder gelukt toen hij vijf jaar baas was van Lenovo Noord-Amerika en Zuid Amerika (Americas). Daar zorgde hij voor dubbele groeicijfers en pakte meer marktaandeel. Eerder werkte Read 23 jaar bij IBM, waar hij diverse managementfuncties bekleedde. Thomas Seifert, die ruim acht maanden interim-ceo bij AMD was, gaat weer aan de slag als vice-president en cfo. Read volgt Dirk Meyer op die begin 2011 aftrad. Als reden voor het vertrek van Meyer werd aangegeven dat AMD 'verder wil groeien'. Meyer werkte in totaal veertien jaar bij AMD. Hij verving ceo Hector Ruiz in juli 2008 toen AMD zeven kwartalen achter elkaar verlies maakte. In het rampjaar 2007 werd toen in totaal 3,38 miljard dollar verlies gemaakt. AMD is redelijk gestabiliseerd sindsdien. Zo nemen HP en andere oem-partijen meer AMD-onderdelen op in hun servers. AMD is na Intel de grootste speler in de markt voor processors, die onder andere gebruikt worden in x86-servers en voor 3D-graphics. De processors zijn ook te vinden in servers, pc's, supercomputers en gamecomputers, zoals de Xbox en Wii. In samenwerking met Computable