De Belgische mediagroep Rossel (3.500 medewerkers, waarvan 900 journalisten, met een omzet van 500 miljoen euro) gaat het UCS-aanbod (Unified Computing System) van Cisco invoeren in haar datacenters, naast de bestaande infrastructuur.

Het gaat om een première in België. Cisco werd als leverancier weliswaar al aangetrokken door de onderneming, want de netwerklaag is vooral gestructureerd rond Catalyst 3750 core switches en Nexus 5000 switches. Ook de ip-telefonie wordt gebruikt op 15 sites (1.200 ip-telefoons en 4 Cisco Unified Communication Managers). Wat de opslaglaag betreft werd een NetApp-oplossing, die bestaat uit 4 FAS 3270 (primaire opslag) en 2 FAS 3240 (secundaire opslag) geïnstalleerd op 2 sites met metro-cluster, kwestie van het beheer te vergemakkelijken.

Op het vlak van de servers heeft Rossel zich zopas uitgerust met de Unified Computing System oplossing. Die wordt geïnstalleerd bovenop de bestaande oplossing, aangezien het bedrijf beschikt over 2 datacenters (Charleroi en Lille) met asynchrone replicatie. "We wilden de mogelijkheid hebben om een beveiligde multi-tenancy omgeving te creëren om indien nodig de silo's end-to-end te isoleren en ons een maximale flexibiliteit te bieden, bijvoorbeeld bij een toekomstige overname", legt cto Philippe Romboux uit. In vergelijking met een traditionele blade backbone integreert UCS de servers en de beheer- en configuratieoplossing in één kast, met de nodige redundantie. In de praktijk worden er 48 blades geïnstalleerd, met bootfunctie vanuit SAN. Als dienstverlener koos Rossel voor Belgacom.

De Belgische mediagroep Rossel (3.500 medewerkers, waarvan 900 journalisten, met een omzet van 500 miljoen euro) gaat het UCS-aanbod (Unified Computing System) van Cisco invoeren in haar datacenters, naast de bestaande infrastructuur. Het gaat om een première in België. Cisco werd als leverancier weliswaar al aangetrokken door de onderneming, want de netwerklaag is vooral gestructureerd rond Catalyst 3750 core switches en Nexus 5000 switches. Ook de ip-telefonie wordt gebruikt op 15 sites (1.200 ip-telefoons en 4 Cisco Unified Communication Managers). Wat de opslaglaag betreft werd een NetApp-oplossing, die bestaat uit 4 FAS 3270 (primaire opslag) en 2 FAS 3240 (secundaire opslag) geïnstalleerd op 2 sites met metro-cluster, kwestie van het beheer te vergemakkelijken. Op het vlak van de servers heeft Rossel zich zopas uitgerust met de Unified Computing System oplossing. Die wordt geïnstalleerd bovenop de bestaande oplossing, aangezien het bedrijf beschikt over 2 datacenters (Charleroi en Lille) met asynchrone replicatie. "We wilden de mogelijkheid hebben om een beveiligde multi-tenancy omgeving te creëren om indien nodig de silo's end-to-end te isoleren en ons een maximale flexibiliteit te bieden, bijvoorbeeld bij een toekomstige overname", legt cto Philippe Romboux uit. In vergelijking met een traditionele blade backbone integreert UCS de servers en de beheer- en configuratieoplossing in één kast, met de nodige redundantie. In de praktijk worden er 48 blades geïnstalleerd, met bootfunctie vanuit SAN. Als dienstverlener koos Rossel voor Belgacom.