Ruben Lemmens, die voorheen adviseur en projectleider Informatisering was bij Justitie, is overgestapt naar het kabinet van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen.

Lemmens, die al onder Vandeurzen werkte toen die minister van Justitie was, werd een tijd terug gevraagd politiek secretaris te worden op diens kabinet. "Ik ben er in onderling overleg met Stefaan De Clerck op ingegaan." Ook op het Vlaamse kabinet Welzijn, Volksgezondheid en Gezin zal Lemmens zich (onder meer) buigen over beleidsmatige it-dossiers. "Zo moeten we nadenken over de vraag of e-health ook in de Vlaamse bevoegdheden zijn weg kan vinden."

Het verklaart ineens ook de aanstelling van Karel Tobback op het kabinet van De Clerck, [waarover we voor het weekend berichtten]. Lemmens daarover: "Ik sta volledig achter Karel Tobback en zal in nauw overleg met hem verder meehelpen aan die gigantische informatiseringsopdracht bij Justitie."

Ruben Lemmens, die voorheen adviseur en projectleider Informatisering was bij Justitie, is overgestapt naar het kabinet van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen. Lemmens, die al onder Vandeurzen werkte toen die minister van Justitie was, werd een tijd terug gevraagd politiek secretaris te worden op diens kabinet. "Ik ben er in onderling overleg met Stefaan De Clerck op ingegaan." Ook op het Vlaamse kabinet Welzijn, Volksgezondheid en Gezin zal Lemmens zich (onder meer) buigen over beleidsmatige it-dossiers. "Zo moeten we nadenken over de vraag of e-health ook in de Vlaamse bevoegdheden zijn weg kan vinden." Het verklaart ineens ook de aanstelling van Karel Tobback op het kabinet van De Clerck, [waarover we voor het weekend berichtten]. Lemmens daarover: "Ik sta volledig achter Karel Tobback en zal in nauw overleg met hem verder meehelpen aan die gigantische informatiseringsopdracht bij Justitie."