Midden april verlaat Edouard Lekens na 30 jaar Ericsson/Damovo, zijn stek als managing director van netwerkintegrator Damovo Benelux. Tot dan begeleidt hij Andrew Povey die sinds eind februari aan boord is.

Andrew Povey is 45 en geboren in Liverpool. Hij is een hevige fan van de roemruchte voetbalclub, maar eigenlijk is hij een rugbyspeler die langs de flanken oprukt. Hij haalde een business masters degree, maar pakte uit met een technische scriptie over de toen oprukkende kabeltv-telecomdiensten. Povey begon bij het Britse technologiedrijf Plessey dat zijn telecomactiviteiten in '88 fuseerde met General Electric Company (GEC) en omgevormd werd tot GPT. Een jaar later kocht Siemens 40 procent van GPT. Als vice-president mocht Andrew Povy midden jaren '90 de Aziatische markt bewerken, onder andere in China.

In '99 kocht GEC het aandeel van Siemens terug en werd het bedrijf omgevormd tot Marconi. Het was het begin van een moeilijke periode voor Marconi waarin Povy zich vooral met de herstructuring moest bezig houden. "Ik heb in die periode enorm veel geleerd. Ook het onderhandelen met banken die elke frank omdraaien," vertelt Povey, die vader is van twee volwassen zonen. Hij was toen vice-president verantwoordelijk voor internal development.

In 2006 werd Marconi overgenomen door Ericsson, waar hij in de afdeling datacom en lanoplossingen terecht kwam. Daar ging het volgens hem echter wat te traag. Damovo ceo Mike Parton, die eveneens uit de Marconi-stal komt, pikte hem op om Damovo Benelux te leiden. Hij staat voor een team van ruim 120 medewerkers en een omzet van 27 miljoen euro. "De eerste gesprekken zijn erg positief. Het bevalt me hier wel," vertelt Andrew Povey die elk weekend opnieuw naar Groot-Brittannië trekt. Op zijn prioriteitenlijstje staat het optrekken van de naambekendheid van Damovo.

Midden april verlaat Edouard Lekens na 30 jaar Ericsson/Damovo, zijn stek als managing director van netwerkintegrator Damovo Benelux. Tot dan begeleidt hij Andrew Povey die sinds eind februari aan boord is. Andrew Povey is 45 en geboren in Liverpool. Hij is een hevige fan van de roemruchte voetbalclub, maar eigenlijk is hij een rugbyspeler die langs de flanken oprukt. Hij haalde een business masters degree, maar pakte uit met een technische scriptie over de toen oprukkende kabeltv-telecomdiensten. Povey begon bij het Britse technologiedrijf Plessey dat zijn telecomactiviteiten in '88 fuseerde met General Electric Company (GEC) en omgevormd werd tot GPT. Een jaar later kocht Siemens 40 procent van GPT. Als vice-president mocht Andrew Povy midden jaren '90 de Aziatische markt bewerken, onder andere in China. In '99 kocht GEC het aandeel van Siemens terug en werd het bedrijf omgevormd tot Marconi. Het was het begin van een moeilijke periode voor Marconi waarin Povy zich vooral met de herstructuring moest bezig houden. "Ik heb in die periode enorm veel geleerd. Ook het onderhandelen met banken die elke frank omdraaien," vertelt Povey, die vader is van twee volwassen zonen. Hij was toen vice-president verantwoordelijk voor internal development. In 2006 werd Marconi overgenomen door Ericsson, waar hij in de afdeling datacom en lanoplossingen terecht kwam. Daar ging het volgens hem echter wat te traag. Damovo ceo Mike Parton, die eveneens uit de Marconi-stal komt, pikte hem op om Damovo Benelux te leiden. Hij staat voor een team van ruim 120 medewerkers en een omzet van 27 miljoen euro. "De eerste gesprekken zijn erg positief. Het bevalt me hier wel," vertelt Andrew Povey die elk weekend opnieuw naar Groot-Brittannië trekt. Op zijn prioriteitenlijstje staat het optrekken van de naambekendheid van Damovo.