Elke maand een groot datalek, een forse toename van het aantal incidenten bij mobiel bankieren en meer kans op identiteitsdiefstal.

Dat zijn volgens Trend Micro de belangrijkste bedreigingen op het internet in 2014. Het aantal geïnfecteerde Android-apps zal boven de drie miljoen uittorenen.

Eén en ander staat te lezen in het rapport Blurring Boundaries: Trend Micro Security Predictions for 2014 and Beyond, waarin het bedrijf de grootste bedreigingen voor het komende jaar opsomt.

De beveiligingsleverancier voorspelt dat er in 2014 elke maand een grote data breach plaatsvindt, waardoor er op grote schaal gegevens zullen lekken. Daarnaast richten cybercriminelen zich op mobiel bankieren via geavanceerde gerichte aanvallen, zogenoemde advanced persistent threats, aldus de beveiliger in een toelichting.

Ook voorspelt Trend Micro een groei aan malafide Android-apps. Het bedrijf voorspelt dat het aantal geïnfecteerde apps in 2014 de drie miljoen zal passeren, en wijst erop dat bankieren via mobiele apparaten zal leiden tot een toename van het aantal zogenoemde 'man in the-middle'-aanvallen. "Twee-staps-verificatie voldoet dan niet meer", aldus Trend Micro.

Java 6 en Windows XP

De beveiliger voorspelt bovendien dat het gebrek aan ondersteuning voor populaire software zoals Java 6 en Windows XP zal leiden tot miljoenen pc's die worden aangevallen.

"We zien dat bedreigingen in een snel tempo geavanceerder worden, en dat zal invloed hebben op de veiligheid van zowel consumenten, organisaties als overheden", regeert cto Raimund Genes van Trend Micro.

"Het vertrouwen van burgers is aangetast door onthullingen dat overheden digitale spionage steunden en zelf uitvoerden. Dit zal in 2014 leiden tot diverse acties om de privacy te herstellen."

(Computable/FT)

Elke maand een groot datalek, een forse toename van het aantal incidenten bij mobiel bankieren en meer kans op identiteitsdiefstal.Dat zijn volgens Trend Micro de belangrijkste bedreigingen op het internet in 2014. Het aantal geïnfecteerde Android-apps zal boven de drie miljoen uittorenen.Eén en ander staat te lezen in het rapport Blurring Boundaries: Trend Micro Security Predictions for 2014 and Beyond, waarin het bedrijf de grootste bedreigingen voor het komende jaar opsomt.De beveiligingsleverancier voorspelt dat er in 2014 elke maand een grote data breach plaatsvindt, waardoor er op grote schaal gegevens zullen lekken. Daarnaast richten cybercriminelen zich op mobiel bankieren via geavanceerde gerichte aanvallen, zogenoemde advanced persistent threats, aldus de beveiliger in een toelichting.Ook voorspelt Trend Micro een groei aan malafide Android-apps. Het bedrijf voorspelt dat het aantal geïnfecteerde apps in 2014 de drie miljoen zal passeren, en wijst erop dat bankieren via mobiele apparaten zal leiden tot een toename van het aantal zogenoemde 'man in the-middle'-aanvallen. "Twee-staps-verificatie voldoet dan niet meer", aldus Trend Micro.Java 6 en Windows XPDe beveiliger voorspelt bovendien dat het gebrek aan ondersteuning voor populaire software zoals Java 6 en Windows XP zal leiden tot miljoenen pc's die worden aangevallen."We zien dat bedreigingen in een snel tempo geavanceerder worden, en dat zal invloed hebben op de veiligheid van zowel consumenten, organisaties als overheden", regeert cto Raimund Genes van Trend Micro."Het vertrouwen van burgers is aangetast door onthullingen dat overheden digitale spionage steunden en zelf uitvoerden. Dit zal in 2014 leiden tot diverse acties om de privacy te herstellen."(Computable/FT)