Het Brussels gewest gaat zijn lagere scholen voor de derde maal uitrusten met nieuw informaticamateriaal. Bijna 400 lagere scholen, verspreid over de verschillende netten, krijgen nu meer dan 3000 pc's, 400 servers en 1000 randapparaten.

Dat heeft Brussels minister voor Informatica, Brigitte Grouwels (CD&V) bekendgemaakt. De derde fase van het multimediaplan zorgt dit jaar voor nieuw informaticamateriaal in 391 lagere scholen in Brussel. Het gaat om een totaal van meer dan 3100 pc's voor een totaalbudget van 4,5 miljoen euro. De uitrol loopt tot eind dit jaar.

"De nadruk ligt op openbronsoftware en -besturingssystemen en dankzij de multimediacomputer en een digitale videoprojector beschikt de leerkracht over de juiste informaticatools om alle lessen meteen een flink stuk interactiever te maken", aldus Grouwels.

Elke school ontvangt acht pc's met een LCD-scherm, een videoprojector, een geconfigureerde server, een zwart-wit laserprinter (recto verso) en een netwerkswitch. De installatie- en configuratiekost en de internetverbinding zijn inbegrepen, net als de waarborg en het onderhoud van het materiaal gedurende 4 jaar. Daarnaast hebben de ict-coördinatoren in de scholen een opleiding genoten zodat zij makkelijker met het nieuwe materiaal overweg kunnen, klinkt het.

Het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG) stuurt het hele project aan.

Bron: Belga

Het Brussels gewest gaat zijn lagere scholen voor de derde maal uitrusten met nieuw informaticamateriaal. Bijna 400 lagere scholen, verspreid over de verschillende netten, krijgen nu meer dan 3000 pc's, 400 servers en 1000 randapparaten. Dat heeft Brussels minister voor Informatica, Brigitte Grouwels (CD&V) bekendgemaakt. De derde fase van het multimediaplan zorgt dit jaar voor nieuw informaticamateriaal in 391 lagere scholen in Brussel. Het gaat om een totaal van meer dan 3100 pc's voor een totaalbudget van 4,5 miljoen euro. De uitrol loopt tot eind dit jaar. "De nadruk ligt op openbronsoftware en -besturingssystemen en dankzij de multimediacomputer en een digitale videoprojector beschikt de leerkracht over de juiste informaticatools om alle lessen meteen een flink stuk interactiever te maken", aldus Grouwels. Elke school ontvangt acht pc's met een LCD-scherm, een videoprojector, een geconfigureerde server, een zwart-wit laserprinter (recto verso) en een netwerkswitch. De installatie- en configuratiekost en de internetverbinding zijn inbegrepen, net als de waarborg en het onderhoud van het materiaal gedurende 4 jaar. Daarnaast hebben de ict-coördinatoren in de scholen een opleiding genoten zodat zij makkelijker met het nieuwe materiaal overweg kunnen, klinkt het. Het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG) stuurt het hele project aan. Bron: Belga