"40 procent van de gamers zijn vrouwen, maar slechts 9 procent van de ontwikkelaars van spelletjes zijn dames. Er is dus verandering nodig." Dat vertelde keynotespeaker Jane McGonigal op het druk bijgewoonde evenement Technoladies in Brussel.

Zowat duizend toehoorders, waarvan ruim 600 dames waren in Tour & Taxis te gast voor het Technoladies-event van Agoria, dat vrouwen wil warm maken voor een technisch beroep, ook in de ict-sector.

Jane McGonigal, game researcher van de Amerikaanse universiteit van Berkley, wees op het belang van gaming en hoe vrouwen er een meer prominente rol kunnen spelen. Die markt is wereldwijd 105 miljard dollar waard. Per week wordt er liefst 3 miljard uur online spelletjes gespeeld. "Jongeren zullen tegen de leeftijd van 21 jaar, minstens 10.000 uur op computerspelletjes doorgebracht hebben. Dat zijn evenveel uren als ze voor school zullen werken."

Jane McGonigal koppelde het geluksgevoel aan computerspelletjes. "Gelukkig zijn zorgt er voor dat we succes hebben, niet omgekeerd. En gamers hebben heel wat positieve emoties." Volgens haar dragen ze dat ook verder uit in hun omgeving. Meer nog, McGonigal heeft een boude voorspelling: "Tegen 2023 zal een spelletjesontwikkelaar de Nobelprijs voor de Vrede winnen."

Agoria-voorzitter Christ'l Joris hield het erop dat "er enorm veel kansen zijn voor vrouwen in de technische beroepen. Die moeten nu gegrepen worden."

"40 procent van de gamers zijn vrouwen, maar slechts 9 procent van de ontwikkelaars van spelletjes zijn dames. Er is dus verandering nodig." Dat vertelde keynotespeaker Jane McGonigal op het druk bijgewoonde evenement Technoladies in Brussel. Zowat duizend toehoorders, waarvan ruim 600 dames waren in Tour & Taxis te gast voor het Technoladies-event van Agoria, dat vrouwen wil warm maken voor een technisch beroep, ook in de ict-sector. Jane McGonigal, game researcher van de Amerikaanse universiteit van Berkley, wees op het belang van gaming en hoe vrouwen er een meer prominente rol kunnen spelen. Die markt is wereldwijd 105 miljard dollar waard. Per week wordt er liefst 3 miljard uur online spelletjes gespeeld. "Jongeren zullen tegen de leeftijd van 21 jaar, minstens 10.000 uur op computerspelletjes doorgebracht hebben. Dat zijn evenveel uren als ze voor school zullen werken." Jane McGonigal koppelde het geluksgevoel aan computerspelletjes. "Gelukkig zijn zorgt er voor dat we succes hebben, niet omgekeerd. En gamers hebben heel wat positieve emoties." Volgens haar dragen ze dat ook verder uit in hun omgeving. Meer nog, McGonigal heeft een boude voorspelling: "Tegen 2023 zal een spelletjesontwikkelaar de Nobelprijs voor de Vrede winnen." Agoria-voorzitter Christ'l Joris hield het erop dat "er enorm veel kansen zijn voor vrouwen in de technische beroepen. Die moeten nu gegrepen worden."