De nieuwjaarswensen zijn ook dit jaar weer massaal overgemaakt per sms. De klanten van gsm-operatoren Proximus, Mobistar, Base en Telenet hebben ruim 67,6 miljoen sms'jes verstuurd tijdens de overgang van oud naar nieuw, zo blijkt uit cijfers van de drie bedrijven.

Proximus-klanten verstuurden tussen 20 uur zaterdagavond en 8 uur zondagochtend ruim 31,6 miljoen sms'jes, aldus woordvoerder Jan Margot. Mobistar meldt in een persbericht dat zijn klanten 20,3 miljoen tekstberichtjes verstuurden, terwijl er bij KPN Group Belgium (Base) sprake is van bijna 13,5 miljoen verstuurde wensen. Telenet laat weten dat zijn 231.200 mobiele telefonieklanten 2,28 miljoen sms'jes verstuurden.

Vergelijken met vorig jaar is moeilijk. Toen was er sprake van meer dan 110 miljoen sms'en, maar de operatoren brachten toen alle verwerkte berichtjes (dus zowel verstuurde als ontvangen sms'jes) in rekening, waardoor er sms'en dubbel geteld werden, luidt het bij verschillende operatoren.

Mobistar en KPN geven zondag ook de cijfers mee van het totale aantal verwerkte sms'jes: respectievelijk 47,1 en 31,4 miljoen, of toenames met 4 en 12 procent. Proximus geeft geen cijfers van het aantal verwerkte berichten, maar spreekt van een stijging met 5 procent van het aantal verstuurde wensen.

Proximus en Mobistar wijzen ook op het toenemende gebruik van mobiel internet op smartphones en tabletcomputers om de beste wensen over te maken. Zo telde men bij Proximus bijna 1,5 miljoen verbindingen tijdens de nieuwjaarsnacht, goed voor 1.369 gigabyte. Bij Mobistar is er sprake van een datavolume van 726.750 megabyte (wat overeenkomt met 709 gigabyte, nvdr).

Bron: Belga

De nieuwjaarswensen zijn ook dit jaar weer massaal overgemaakt per sms. De klanten van gsm-operatoren Proximus, Mobistar, Base en Telenet hebben ruim 67,6 miljoen sms'jes verstuurd tijdens de overgang van oud naar nieuw, zo blijkt uit cijfers van de drie bedrijven. Proximus-klanten verstuurden tussen 20 uur zaterdagavond en 8 uur zondagochtend ruim 31,6 miljoen sms'jes, aldus woordvoerder Jan Margot. Mobistar meldt in een persbericht dat zijn klanten 20,3 miljoen tekstberichtjes verstuurden, terwijl er bij KPN Group Belgium (Base) sprake is van bijna 13,5 miljoen verstuurde wensen. Telenet laat weten dat zijn 231.200 mobiele telefonieklanten 2,28 miljoen sms'jes verstuurden. Vergelijken met vorig jaar is moeilijk. Toen was er sprake van meer dan 110 miljoen sms'en, maar de operatoren brachten toen alle verwerkte berichtjes (dus zowel verstuurde als ontvangen sms'jes) in rekening, waardoor er sms'en dubbel geteld werden, luidt het bij verschillende operatoren. Mobistar en KPN geven zondag ook de cijfers mee van het totale aantal verwerkte sms'jes: respectievelijk 47,1 en 31,4 miljoen, of toenames met 4 en 12 procent. Proximus geeft geen cijfers van het aantal verwerkte berichten, maar spreekt van een stijging met 5 procent van het aantal verstuurde wensen. Proximus en Mobistar wijzen ook op het toenemende gebruik van mobiel internet op smartphones en tabletcomputers om de beste wensen over te maken. Zo telde men bij Proximus bijna 1,5 miljoen verbindingen tijdens de nieuwjaarsnacht, goed voor 1.369 gigabyte. Bij Mobistar is er sprake van een datavolume van 726.750 megabyte (wat overeenkomt met 709 gigabyte, nvdr). Bron: Belga