Zowat alle jongeren van 16 tot 24 jaar (96,8 procent) surfen regelmatig op het web. Iets minder dan een senior op de twee (47,9 procent) van 65 tot 74 jaar gebruikt het internet. België scoort binnen deze drie leeftijdscategorieën beter dan het gemiddelde van de OESO.

De Belgen gebruiken vooral internet om mails te versturen en te lezen (92,5 procent). Meer dan acht Belgen op de tien (81,1 procent) gebruiken het net om informatie op te zoeken over producten of diensten. Zeven Belgen op de tien (70,4 procent) doen aan online bankieren.

Uit het onderzoek blijkt ook nog dat slechts 43,8 procent van de Belgische internetgebruikers de actualiteit volgt op het net, terwijl het OESO-gemiddelde met 70,4 procent veel hoger ligt. (Belga/MI)

Zowat alle jongeren van 16 tot 24 jaar (96,8 procent) surfen regelmatig op het web. Iets minder dan een senior op de twee (47,9 procent) van 65 tot 74 jaar gebruikt het internet. België scoort binnen deze drie leeftijdscategorieën beter dan het gemiddelde van de OESO.De Belgen gebruiken vooral internet om mails te versturen en te lezen (92,5 procent). Meer dan acht Belgen op de tien (81,1 procent) gebruiken het net om informatie op te zoeken over producten of diensten. Zeven Belgen op de tien (70,4 procent) doen aan online bankieren. Uit het onderzoek blijkt ook nog dat slechts 43,8 procent van de Belgische internetgebruikers de actualiteit volgt op het net, terwijl het OESO-gemiddelde met 70,4 procent veel hoger ligt. (Belga/MI)