Liefst 54 procent van de vrouwen flirten virtueel met andere mannen terwijl ze in een vaste relatie zitten. Tien procent onder hen heeft hun partner al 'bedrogen' via het internet.

De cijfers zijn het resultaat van een onderzoek over virtuele ontrouw in het weekblad Flair. Voor de enquête werden 1.093 vrouwen ondervraagd.

Het grote merendeel van de vrouwen (64 procent) vindt dat virtuele ontrouw zeker even erg is als fysieke ontrouw. Toch is 54 procent van hen gezwicht voor de verleidingen van het anonieme web. Voor die ontrouw zijn verschillende redenen, 40 procent zegt dat het hun vertrouwen geeft, en 29 procent doet het voor de spanning en opwinding.

Volgens 90 procent van de ondervraagden is het makkelijker en veiliger om hun partner virtueel te bedriegen. Daarnaast benadrukken de vrouwen dat het internet een groot platform is voor ontmoetingen. Tijdens deze ontmoetingen doen ze zich vaak ook anders voor (een vrouw op twee). In de virtuele realiteit is een vrouw op twee vrijmoediger en 11,5 procent is losbandiger.

Van de ondervraagde vrouwen houdt 50 procent hun virtuele escapades geheim voor hun partner. Het is zo dat 39 procent positief reageert op de avances van een virtuele man, 10 procent van hen zet de stap naar een fysieke ontmoeting.

Toch zijn het de vrouwen die hun man op regelmatige wijze controleren. Een op de twee vrouwen geeft toe dat ze, in het geheim, de gsm van hun partner controleren. Ook de e-mails en de historiek van de laatst bezochte websites worden nagekeken.

Bron: Belga

Liefst 54 procent van de vrouwen flirten virtueel met andere mannen terwijl ze in een vaste relatie zitten. Tien procent onder hen heeft hun partner al 'bedrogen' via het internet. De cijfers zijn het resultaat van een onderzoek over virtuele ontrouw in het weekblad Flair. Voor de enquête werden 1.093 vrouwen ondervraagd. Het grote merendeel van de vrouwen (64 procent) vindt dat virtuele ontrouw zeker even erg is als fysieke ontrouw. Toch is 54 procent van hen gezwicht voor de verleidingen van het anonieme web. Voor die ontrouw zijn verschillende redenen, 40 procent zegt dat het hun vertrouwen geeft, en 29 procent doet het voor de spanning en opwinding. Volgens 90 procent van de ondervraagden is het makkelijker en veiliger om hun partner virtueel te bedriegen. Daarnaast benadrukken de vrouwen dat het internet een groot platform is voor ontmoetingen. Tijdens deze ontmoetingen doen ze zich vaak ook anders voor (een vrouw op twee). In de virtuele realiteit is een vrouw op twee vrijmoediger en 11,5 procent is losbandiger. Van de ondervraagde vrouwen houdt 50 procent hun virtuele escapades geheim voor hun partner. Het is zo dat 39 procent positief reageert op de avances van een virtuele man, 10 procent van hen zet de stap naar een fysieke ontmoeting. Toch zijn het de vrouwen die hun man op regelmatige wijze controleren. Een op de twee vrouwen geeft toe dat ze, in het geheim, de gsm van hun partner controleren. Ook de e-mails en de historiek van de laatst bezochte websites worden nagekeken. Bron: Belga