Bezos spande daarom een zaak aan bij de Court of Federal Claims in Washington, een aparte rechtbank voor financiële zaken tegen de Amerikaanse overheid. Blue Origin stelde dat de beslissing van de NASA onwettig was en dat de voorstellen van SpaceX en Blue Origin niet goed zijn beoordeeld. De details van de uitspraak zijn nog niet gepubliceerd.

Ruimterace

Het contract voor de maanlander ging eerder dit jaar naar SpaceX. Het bedrijf van Musk ontwikkelt een ruimtetuig waarmee astronauten in het kader van het project Artemis voor het eerst sinds 1972 weer voet op de maan moeten zetten. Dat moet over een paar jaar gebeuren. Het wordt Starship HLS (Human Landing System) genoemd. Met de deal is een bedrag van bijna 3 miljard dollar gemoeid, omgerekend 2,5 miljard euro. NASA liet weten zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan met SpaceX.

Bezos en Musk zijn verwikkeld in een ruimterace. Hun bedrijven werken allebei samen met de NASA. Ze proberen lucratieve contracten van de Amerikaanse overheid te krijgen en daarnaast willen ze beide toeristische vluchten naar de ruimte verkopen. Bezos ging eerder dit jaar zelf kort de ruimte in.

Bezos spande daarom een zaak aan bij de Court of Federal Claims in Washington, een aparte rechtbank voor financiële zaken tegen de Amerikaanse overheid. Blue Origin stelde dat de beslissing van de NASA onwettig was en dat de voorstellen van SpaceX en Blue Origin niet goed zijn beoordeeld. De details van de uitspraak zijn nog niet gepubliceerd.Het contract voor de maanlander ging eerder dit jaar naar SpaceX. Het bedrijf van Musk ontwikkelt een ruimtetuig waarmee astronauten in het kader van het project Artemis voor het eerst sinds 1972 weer voet op de maan moeten zetten. Dat moet over een paar jaar gebeuren. Het wordt Starship HLS (Human Landing System) genoemd. Met de deal is een bedrag van bijna 3 miljard dollar gemoeid, omgerekend 2,5 miljard euro. NASA liet weten zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan met SpaceX.Bezos en Musk zijn verwikkeld in een ruimterace. Hun bedrijven werken allebei samen met de NASA. Ze proberen lucratieve contracten van de Amerikaanse overheid te krijgen en daarnaast willen ze beide toeristische vluchten naar de ruimte verkopen. Bezos ging eerder dit jaar zelf kort de ruimte in.