'We gaven al voor 80 miljoen dollar aan Starlinks aan Oekraïne. Wat heb jij gedaan behalve twitteren', aldus Musk, die daarmee reageerde op een tweet van Garri Kasparov. De Russische schaakgrootheid uitte eerder kritiek op Musk, omdat die aandrong op een door de Verenigde Naties gecontroleerd referendum in de bezette Oekraïense regio's. Ook gaf Musk aan dat de Krim formeel bij Rusland hoort, 'zoals de regio al was sinds 1783 tot Chroesjtsjovs fout'. Daarmee doelt hij op de stap uit 1954 om het schiereiland van Rusland naar Oekraïne over te hevelen.

Groot risico op cyberaanvallen

Met beide opmerkingen wilde Musk een oplossing aandragen voor de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Naast kritiek van Kasparov kon Musk ook op zware kritiek van andere twitteraars rekenen met zijn vredesplan. Volgens Musk, tevens de baas van Tesla, lopen SpaceX en hijzelf door de levering van Starlink-schotels een groot risico op Russische cyberaanvallen.

Die Oekraïense regio's Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja werden vorige week door Rusland geannexeerd na een omstreden referendum dat internationaal als schijnvertoning wordt bestempeld. Vrijwel alle inwoners uit de regio's zouden voor aansluiting bij Rusland hebben gestemd.

'We gaven al voor 80 miljoen dollar aan Starlinks aan Oekraïne. Wat heb jij gedaan behalve twitteren', aldus Musk, die daarmee reageerde op een tweet van Garri Kasparov. De Russische schaakgrootheid uitte eerder kritiek op Musk, omdat die aandrong op een door de Verenigde Naties gecontroleerd referendum in de bezette Oekraïense regio's. Ook gaf Musk aan dat de Krim formeel bij Rusland hoort, 'zoals de regio al was sinds 1783 tot Chroesjtsjovs fout'. Daarmee doelt hij op de stap uit 1954 om het schiereiland van Rusland naar Oekraïne over te hevelen.Met beide opmerkingen wilde Musk een oplossing aandragen voor de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Naast kritiek van Kasparov kon Musk ook op zware kritiek van andere twitteraars rekenen met zijn vredesplan. Volgens Musk, tevens de baas van Tesla, lopen SpaceX en hijzelf door de levering van Starlink-schotels een groot risico op Russische cyberaanvallen.Die Oekraïense regio's Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja werden vorige week door Rusland geannexeerd na een omstreden referendum dat internationaal als schijnvertoning wordt bestempeld. Vrijwel alle inwoners uit de regio's zouden voor aansluiting bij Rusland hebben gestemd.