Volgens het FAS zouden de Apple-smartphones iPhone 6 en iPhone 6 Plus bij veel verkooppunten in Rusland voor exact dezelfde prijs worden aangeboden. Daarmee lijkt het volgens de mededingingsautoriteit zeer aannemelijk dat daarover afspraken zijn gemaakt.

Naar verluidt wordt ook onderzocht in hoeverre Apple zelf de hand zou hebben in het gegeven dat de prijzen van de iPhones bij verschillende Russische Apple-dochters en bij een zestiental andere verkoopstations identiek zijn.

Zowel de Russische afdeling van Apple als meerdere verkopers wilden niet reageren op de aantijgingen.

(ANP/WK)

Volgens het FAS zouden de Apple-smartphones iPhone 6 en iPhone 6 Plus bij veel verkooppunten in Rusland voor exact dezelfde prijs worden aangeboden. Daarmee lijkt het volgens de mededingingsautoriteit zeer aannemelijk dat daarover afspraken zijn gemaakt.Naar verluidt wordt ook onderzocht in hoeverre Apple zelf de hand zou hebben in het gegeven dat de prijzen van de iPhones bij verschillende Russische Apple-dochters en bij een zestiental andere verkoopstations identiek zijn.Zowel de Russische afdeling van Apple als meerdere verkopers wilden niet reageren op de aantijgingen.(ANP/WK)