Telegram weigerde deze week om de Russische geheime dienst FSB toegang te geven tot de (versleutelde) berichten van zijn gebruikers, waarop de Russische telecomautoriteit Roskomnadzor besliste om de berichtendienst te blokkeren. Omdat Google Telegram nog steeds gebruik laat maken van zijn IP-adressen om de blokkering te 'omzeilen', heeft Roskomnadzor nu ook heel wat IP-adressen van Google geblokkeerd, zegt het op zijn Twitter-account.

Google gebruikt de adressen om zijn zoekmachines te laten draaien en om andere internetdiensten aan te kunnen bieden. Aan het persagentschap RIA Novosti zei een woordvoerder van het Amerikaanse bedrijf dat Google 'ervan op de hoogte is dat sommige gebruikers geen toegang meer hebben tot bepaalde diensten'.

Ondanks het overheidsingrijpen zou Telegram toch nog steeds toegankelijk in Rusland. Volgens stichter Pavel Doerov telt de app wereldwijd 200 miljoen gebruikers, waarvan 7 procent in Rusland.

Telegram weigerde deze week om de Russische geheime dienst FSB toegang te geven tot de (versleutelde) berichten van zijn gebruikers, waarop de Russische telecomautoriteit Roskomnadzor besliste om de berichtendienst te blokkeren. Omdat Google Telegram nog steeds gebruik laat maken van zijn IP-adressen om de blokkering te 'omzeilen', heeft Roskomnadzor nu ook heel wat IP-adressen van Google geblokkeerd, zegt het op zijn Twitter-account. Google gebruikt de adressen om zijn zoekmachines te laten draaien en om andere internetdiensten aan te kunnen bieden. Aan het persagentschap RIA Novosti zei een woordvoerder van het Amerikaanse bedrijf dat Google 'ervan op de hoogte is dat sommige gebruikers geen toegang meer hebben tot bepaalde diensten'. Ondanks het overheidsingrijpen zou Telegram toch nog steeds toegankelijk in Rusland. Volgens stichter Pavel Doerov telt de app wereldwijd 200 miljoen gebruikers, waarvan 7 procent in Rusland.