Tienduizenden Russen kwamen zaterdag op de been om te protesteren. Betogers droegen borden met opschriften als "geef ons het recht te stemmen", zwaaiden met Russische vlaggen en scandeerden leuzen als "weg met de tsaar", verwijzend naar president Poetin.

Filmpjes van de betogingen werden ook gedeeld op YouTube, waar live streams duizenden bezoekers trokken. Die werden ook via pushberichten naar andere gebruikers gestuurd. Daar moet de techreus nu mee stoppen. Moskou beschouwt dit als een vijandige inmenging in zijn soevereine zaken en dreigt maatregelen nemen.

Russische activisten demonstreren al twee weken. Ze zijn boos omdat meerdere oppositiefiguren niet mogen meedoen aan lokale verkiezingen in de Russische hoofdstad. Sommige mensen hielden afbeeldingen omhoog van activisten die zijn opgepakt bij eerdere demonstraties. De demonstraties zaterdag waren op voorhand toegelaten door de overheid, maar resulteerden wel in een groot aantal arrestaties. Eerdere betogingen hadden geen toestemming.

Tienduizenden Russen kwamen zaterdag op de been om te protesteren. Betogers droegen borden met opschriften als "geef ons het recht te stemmen", zwaaiden met Russische vlaggen en scandeerden leuzen als "weg met de tsaar", verwijzend naar president Poetin.Filmpjes van de betogingen werden ook gedeeld op YouTube, waar live streams duizenden bezoekers trokken. Die werden ook via pushberichten naar andere gebruikers gestuurd. Daar moet de techreus nu mee stoppen. Moskou beschouwt dit als een vijandige inmenging in zijn soevereine zaken en dreigt maatregelen nemen.Russische activisten demonstreren al twee weken. Ze zijn boos omdat meerdere oppositiefiguren niet mogen meedoen aan lokale verkiezingen in de Russische hoofdstad. Sommige mensen hielden afbeeldingen omhoog van activisten die zijn opgepakt bij eerdere demonstraties. De demonstraties zaterdag waren op voorhand toegelaten door de overheid, maar resulteerden wel in een groot aantal arrestaties. Eerdere betogingen hadden geen toestemming.