Russische investeerders zijn ingetreden in het kapitaal van het populaire online-netwerk Facebook. Het bedrijf Digital Sky Technologies (DST) uit Moskou investeerde 200 miljoen dollar en kreeg in ruil preferente aandelen.

Met de investering controleren de Russen ongeveer 2 procent van Facebook. De totale boekwaarde van het bedrijf komt hiermee op 10 miljard dollar (7,2 miljard euro). Dat is 5 miljard dollar minder dan de waardering die Microsoft er anderhalf jaar geleden op plakte. Volgens de stichter van de netwerksite, Mark Zuckerberg, is de actuele waarde gezien de veranderde economische context "fair".

DST wordt gecontroleerd door de weinig bekende Russische ondernemers Joeri Milner en Grigori Finger. Tot het bedrijf behoren onder meer de e-mailportal mail.ru en de spelletjesholding Astrum Online Entertainment. Het bedrijf heeft ook participaties in headhunter.ru en freelance.ru. Rusland zou zo'n 35 miljoen internetgebruikers tellen.

Volgens Russische media zou ook de oligarch Alisjer Oesmanov een belang in DST hebben. Dat is een Oezbeek, die goede banden heeft met het Kremlin en één van de rijkste Russische ondernemers is.

DST zou nog plannen hebben om voor 100 miljoen dollar bestaande aandeelhouders uit te kopen. Maar Zuckerberg ontkent geruchten dat Facebook ook naar de beurs wil trekken. "We zullen dat doen wanneer we daar klaar voor zijn, maar dat zal niet op korte termijn gebeuren".

Bron: Belga

Russische investeerders zijn ingetreden in het kapitaal van het populaire online-netwerk Facebook. Het bedrijf Digital Sky Technologies (DST) uit Moskou investeerde 200 miljoen dollar en kreeg in ruil preferente aandelen. Met de investering controleren de Russen ongeveer 2 procent van Facebook. De totale boekwaarde van het bedrijf komt hiermee op 10 miljard dollar (7,2 miljard euro). Dat is 5 miljard dollar minder dan de waardering die Microsoft er anderhalf jaar geleden op plakte. Volgens de stichter van de netwerksite, Mark Zuckerberg, is de actuele waarde gezien de veranderde economische context "fair". DST wordt gecontroleerd door de weinig bekende Russische ondernemers Joeri Milner en Grigori Finger. Tot het bedrijf behoren onder meer de e-mailportal mail.ru en de spelletjesholding Astrum Online Entertainment. Het bedrijf heeft ook participaties in headhunter.ru en freelance.ru. Rusland zou zo'n 35 miljoen internetgebruikers tellen. Volgens Russische media zou ook de oligarch Alisjer Oesmanov een belang in DST hebben. Dat is een Oezbeek, die goede banden heeft met het Kremlin en één van de rijkste Russische ondernemers is. DST zou nog plannen hebben om voor 100 miljoen dollar bestaande aandeelhouders uit te kopen. Maar Zuckerberg ontkent geruchten dat Facebook ook naar de beurs wil trekken. "We zullen dat doen wanneer we daar klaar voor zijn, maar dat zal niet op korte termijn gebeuren". Bron: Belga