Volgens de zender, die zich beroept op informatie van Amerikaanse regeringsfunctionarissen, werden er geen systemen met geheime informatie getroffen. Wel kregen de hackers toegang tot gegevens die als "gevoelig" worden bestempeld, zoals onder meer de niet-openbare details uit de agenda van president Barack Obama. Vooral voor inlichtingendiensten is die informatie erg waardevol, zo citeert CNN de regeringsambtenaar.

Het Witte Huis had in oktober vorig jaar al melding gemaakt van "verdachte activiteiten" in zijn niet-geheime netwerk. Het systeem werd daarna enkele keren tijdelijk stilgelegd om voor een betere bescherming te zorgen.

Volgens CNN waren de hackers eerst binnengedrongen in het computersysteem van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Met een e-mail die van daaruit verstuurd werd, kon vervolgens de cyberaanval op het Witte Huis gelanceerd worden. Onder meer de gebruikte codes wijzen erop dat de hackers voor de Russische regering werkten, aldus CNN.

Volgens de zender, die zich beroept op informatie van Amerikaanse regeringsfunctionarissen, werden er geen systemen met geheime informatie getroffen. Wel kregen de hackers toegang tot gegevens die als "gevoelig" worden bestempeld, zoals onder meer de niet-openbare details uit de agenda van president Barack Obama. Vooral voor inlichtingendiensten is die informatie erg waardevol, zo citeert CNN de regeringsambtenaar. Het Witte Huis had in oktober vorig jaar al melding gemaakt van "verdachte activiteiten" in zijn niet-geheime netwerk. Het systeem werd daarna enkele keren tijdelijk stilgelegd om voor een betere bescherming te zorgen. Volgens CNN waren de hackers eerst binnengedrongen in het computersysteem van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Met een e-mail die van daaruit verstuurd werd, kon vervolgens de cyberaanval op het Witte Huis gelanceerd worden. Onder meer de gebruikte codes wijzen erop dat de hackers voor de Russische regering werkten, aldus CNN.