Met Dot creëerden ze eerder al 's werelds kleinste stop-motionanimatie en nu bouwden de filmmakers 's werelds grootste animatiefilmset om met Nokia N8-toestellen het filmpje Gulp te draaien.

Het filmpje duurt slechts 20 seconden, maar het filmen van de stop-motionanimatie nam 16 uur in beslag. De enorme filmset van iets meer dan duizend vierkante meter werd gecreëerd op het strand in het zuiden van Wales.

Eerder werkten Aardman, de makers van de bekende Wallace en Gromit films, al samen met Nokia voor het maken van Dot, 's werelds kleinste stop-motionanimatiefilm. Hiervoor gebruikten ze een speciale microscoop die ze bevestigden op de N8 smartphone. Voor het draaien van Gulp riepen ze de hulp in van een enorme hoogwerker.

Gulp kan je hier bekijken. En natuurlijk is er ook een The making of...

Met Dot creëerden ze eerder al 's werelds kleinste stop-motionanimatie en nu bouwden de filmmakers 's werelds grootste animatiefilmset om met Nokia N8-toestellen het filmpje Gulp te draaien. Het filmpje duurt slechts 20 seconden, maar het filmen van de stop-motionanimatie nam 16 uur in beslag. De enorme filmset van iets meer dan duizend vierkante meter werd gecreëerd op het strand in het zuiden van Wales. Eerder werkten Aardman, de makers van de bekende Wallace en Gromit films, al samen met Nokia voor het maken van Dot, 's werelds kleinste stop-motionanimatiefilm. Hiervoor gebruikten ze een speciale microscoop die ze bevestigden op de N8 smartphone. Voor het draaien van Gulp riepen ze de hulp in van een enorme hoogwerker. Gulp kan je hier bekijken. En natuurlijk is er ook een The making of...