Ze luistert naar de naam Dot en ontving het Guinness World Record voor het kleinste personage in een stop-motionanimatie.

De animatiefilm werd opgenomen met behulp van een Nokia N8 smartphone die werd uitgerust met een CellScope microscoop. De CellScope is een uitvinding van Daniel Fletcher van de Universiteit van Berkeley in Californië. Door de microscoop te bevestigen op een smartphone met camera kunnen beelden gemaakt worden van bloedmonsters. De beelden kunnen ook verstuurd worden naar artsen voor diagnose. De CellScope werd speciaal ontwikkeld voor gebruik in ontwikkelingslanden.

In de stop-motionanimatiefim zien we Dot, een popje van slechts 9 mm, wakker worden in een miniatuurwereld die haar naar het leven staat. Ze ontsnapt door gebruik te maken van minuscule voorwerpen als spijkers, munten, spelden en potloodslijpsel.

Bij stop-motionanimatie wordt normaal gebruik gemaakt van kleifiguurtjes die voor elk beeld worden herkneed. Daarvoor was Dot te klein. De makers gebruikten 3D-printing om diverse mallen van het figuurtje te maken in verschillende houdingen.

Ze luistert naar de naam Dot en ontving het Guinness World Record voor het kleinste personage in een stop-motionanimatie. De animatiefilm werd opgenomen met behulp van een Nokia N8 smartphone die werd uitgerust met een CellScope microscoop. De CellScope is een uitvinding van Daniel Fletcher van de Universiteit van Berkeley in Californië. Door de microscoop te bevestigen op een smartphone met camera kunnen beelden gemaakt worden van bloedmonsters. De beelden kunnen ook verstuurd worden naar artsen voor diagnose. De CellScope werd speciaal ontwikkeld voor gebruik in ontwikkelingslanden. In de stop-motionanimatiefim zien we Dot, een popje van slechts 9 mm, wakker worden in een miniatuurwereld die haar naar het leven staat. Ze ontsnapt door gebruik te maken van minuscule voorwerpen als spijkers, munten, spelden en potloodslijpsel. Bij stop-motionanimatie wordt normaal gebruik gemaakt van kleifiguurtjes die voor elk beeld worden herkneed. Daarvoor was Dot te klein. De makers gebruikten 3D-printing om diverse mallen van het figuurtje te maken in verschillende houdingen.