Samsung meldde donderdag een operationele winst van 8,1 biljoen won (6,3 miljard euro), tegen 6,9 biljoen won een jaar eerder. De winst was aanzienlijk hoger dan analisten in doorsnee voorspelden. De omzet lag volgens de voorlopige cijfers met 50 biljoen won zo'n 2 procent lager dan verwacht.

Samsung verkocht vorig kwartaal naar schatting zo'n 15 miljoen S7-smartphones. Daarmee wist het bedrijf de verzwakking in de hele markt voor slimme mobieltjes te ontlopen. Volgens analisten profiteerde Samsung daarbij van het gebrek aan concurrentie van nieuwe iPhones van Apple.

(ANP/WK)

Samsung meldde donderdag een operationele winst van 8,1 biljoen won (6,3 miljard euro), tegen 6,9 biljoen won een jaar eerder. De winst was aanzienlijk hoger dan analisten in doorsnee voorspelden. De omzet lag volgens de voorlopige cijfers met 50 biljoen won zo'n 2 procent lager dan verwacht.Samsung verkocht vorig kwartaal naar schatting zo'n 15 miljoen S7-smartphones. Daarmee wist het bedrijf de verzwakking in de hele markt voor slimme mobieltjes te ontlopen. Volgens analisten profiteerde Samsung daarbij van het gebrek aan concurrentie van nieuwe iPhones van Apple.(ANP/WK)